KvK lanceert campagne: “Deel je schuld. Verlicht de last.”

  • Inhoudstype:
    • Nieuws

Belastingschulden die moeten worden afbetaald, nog openstaande rekeningen bij leveranciers, hoge energiekosten, stijgende inkoopprijzen: ondernemers staan voor grote uitdagingen. Voor ondernemers is het vaak makkelijker hun successen te delen dan te praten over hun financiële problemen en schulden. Toch hebben ruim 260.000 ondernemers momenteel met schulden en betalingsachterstanden te maken.

Deel je schuld. Verlicht de last.

Vanaf 1 juni 2022 is de KVK de campagne ‘Deel je schuld. Verlicht de last.’ gestart. Met deze campagne, waarin ondernemersverhalen centraal staan, wil de KvK helpen het taboe rondom schulden doorbreken. Praten over schulden is immers de eerste stap naar een oplossing. En hoe eerder je dit doet, des te groter de kans op een positieve afloop.

Schulden oplossen hoef je als ondernemer niet alleen te doen. De KvK moedigt ondernemers aan om hulp te zoeken. KVK-adviseurs bieden een luisterend oor, analyseren de situatie, stellen de eerste stappen voor en verwijzen ondernemers door naar organisaties die hen het beste verder kunnen helpen.

Op de website van de KvK omschrijft de organisatie een uitgebreid stappenplan voor het omgaan met schulden bij ondernemers. Ook delen verschillende ondernemers die met schulden te maken hebben (gehad) hun verhaal. Hieronder het verhaal van ondernemer Rixta de Groot.

Deze inhoud is beschikbaar wanneer de cookies geaccepteerd zijn.

De ToekomstCheck

Ook VNO-NCW en MKB-Nederland leveren een bijdrage aan het voorkomen van schulden bij ondernemers. Zo stellen zij de ToekomstCheck beschikbaar, die ondernemers kan helpen bij het voorspellen van toekomstige financiële krapte.

Het Ondernemersklankbord

Het Ondernemersklankbord (OKB) levert eveneens een bijdrage aan het voorkomen van schulden bij ondernemers. Ben je door de coronacrisis en de huidige ontwikkelingen in financieel zwaar weer gekomen, aarzel dan niet en schakel een adviseur van OKB in. Zij stellen hun expertise beschikbaar en fungeren graag als sparringpartner. Dit is heel 2022 gratis dankzij ondersteuning van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Ook als je eerder gebruik hebt gemaakt van het advies van een OKB-adviseur.

Deel deze pagina