>
Foto: Jacqueline Fuijkschot

Lancering CIRCO Hub Zuid-Holland

16 november 2021

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Geld verdienen door slimmer te werken met grondstoffen. Circulair ondernemen voor het MKB neemt vlucht door regionale oprichting van CIRCO Hub Zuid-Holland.

Afgelopen woensdag 10 november was het zover: CIRCO Hub Zuid-Holland is officieel van start. Opgericht door CIRCO NL en BlueCity in samenwerking met de strategische partners provincie Zuid-HollandRabobank, BlueCity en MKB Rotterdam. Deze nieuwe regionale CIRCO Hub biedt bedrijven een programma en de middelen om circulaire businessmodellen te ontwikkelen met hun ketenpartners en branchegenoten. CIRCO NL heeft - in samenwerking met haar regionale hubs - het doel om voor 2024 4.000 bedrijven aan de slag te krijgen met de circulaire economie.

En dat is belangrijk, want het bedrijfsleven en de overheid staan voor een grote opgave: het gebruik van primaire grondstoffen (mineraal, fossiel en metalen) terugdringen tot 50% in de komende acht jaar. Om deze ambitie te bereiken is samenwerking en slimmer ondernemen in alle sectoren van cruciaal belang. Deze circulaire  transitie raakt elke sector van de Nederlandse industrie, waaronder de  de bouw, de zorg en de textielindustrie. Voor alle bedrijven die werken met primaire grondstoffen zijn er kansen.

 

CIRCO Tracks

De CIRCO Hub Zuid-Holland de komende jaren  CIRCO Tracks aanbieden. Dit zijn branche- of keten-specifieke design sprints, begeleidt door ervaren trainers. Bedrijven leren in tweeënhalf dag hoe zij de circulaire transitie omzetten naar kansen voor hun bedrijf. De uitkomst is een actieplan met concrete stappen. Vervolgens gaat de CIRCO Hub Zuid-Holland zich ook inzetten voor de realisatie van de plannen, door de deelnemers te helpen met expertise, financiering, gerichte begeleiding of koppeling aan lopende regionale initiatieven.

 

Interesse?

Het deelnemende team van ieder bedrijf bestaat bij voorkeur uit een duo van een product manager en een commercieel persoon. Samen verken je gedurende het traject kansen en zet je concrete stappen in de ontwikkeling van nieuwe producten, diensten en businessmodellen. De kosten voor deelname aan een CIRCO Track zijn €1000,- excl. BTW per bedrijf, per 2 personen. De reguliere prijs bedraagt €2000,- excl. BTW. Het gereduceerde tarief is mogelijk gemaakt door de partners van CIRCO Hub Zuid-Holland.

Hier vind je meer informatie over CIRCO.