Nieuw: stel je vraag via livechat aan de gemeente

  • Inhoudstype:
    • Nieuws
  • Thema’s:
    • Ondernemerschap

Rotterdamse ondernemers kunnen nu ook live met de gemeente chatten via Ondernemen010.nl. Zo kan je nog makkelijker met de gemeente in contact komen. Je kan van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 20.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur nu ook via de chat op Ondernemen010.nl direct je vragen stellen aan een medewerker van de gemeente.

livechat met de gemeente: jouw vragen direct beantwoord. Snel, eenvoudig en persoonlijk contact met een medewerker van de gemeente
Stel je vraag via livechat aan de gemeente © gemeente Rotterdam

Verbeterde dienstverlening via livechat

In het Mkb Actieprogramma heeft de gemeente beloofd hard te werken aan de verbetering van de ondernemersdienstverlening. Een onderdeel daarvan is het mogelijk maken van live chat op het platform Ondernemen010.nl. Wethouder Simons: “Toen we het Mkb Actieprogramma ontwikkelden, hebben we veel ondernemers gesproken om van hen te horen waar zij behoefte aan hadden. Persoonlijk en laagdrempelig contact met de gemeente kwam in die gesprekken vaak naar voren. De chat is een mooie aanvulling op de bestaande persoonlijke contactkanalen zoals de ondernemersbalie, de collega’s die in de wijken bij de ondernemers langsgaan en 14 010.”

De chat is een mooie aanvulling op de bestaande persoonlijke contactkanalen

Wethouder Simons

Livechat op Ondernemen010

De site Ondernemen010.nl is een gemeentelijk platform waarop informatie voor ondernemers is te vinden. Daarnaast biedt het platform inspiratie en brengt het Rotterdamse ondernemers snel in contact bij de juiste persoon bij de gemeente. De chatfunctie is op alle pagina’s van de site terug te vinden. Doel is om de ondernemersdienstverlening goed aan te laten sluiten op de behoeften van verschillende ondernemers. Met de livechat functie kunnen ondernemers die deze contactoptie fijn vinden nu ook snel en effectief digitaal zakendoen met de gemeente.

Mkb Actieprogramma

Het beschikbaar maken van de live chat voor ondernemers is onderdeel van het Mkb Actieprogramma. Het actieprogramma zet in op de behoeften van ondernemers: de ondernemer staat centraal bij het maken van plannen en beleid, duidelijke on- en offline informatie en communicatie én aanpak van de lokettenjungle. Om de dienstverlening te verbeteren, zorgen we voor duidelijkheid over waar je als ondernemer terecht kunt met vragen of andere zaken die spelen. Rotterdam wil de regeldruk verminderen en zorgen dat ondernemers snel geholpen worden door het 1-ingangsprincipe. Ook zet het plan in op hulp bij toekomstbestendig ondernemen, want de energietransitie en grondstoffenschaarste zijn voor ondernemers een grote uitdaging.

Meer informatie

Mkb Actieprogramma

Rotterdam heeft een Mkb Actieprogramma. Dat is in het voorjaar gepresenteerd door economiewethouder Robert Simons. Doel van het programma: 10.000 ondernemersvraagstukken verder helpen met goede gemeentelijke dienstverlening én praktische handvatten om Rotterdamse ondernemers toekomstbestendig te maken. Meer informatie over het Mkb Actieprogramma vind je op onze site. 

Livechat BWT

Bouw- en Woningtoezicht (BWT) is een vakgebied binnen de gemeente. BWT houdt zich bezig met bouwen en wonen. BWT zorgt er o.a. ook voor dat ondernemers een gebouw, zoals een bedrijfspand, mogen ontwerpen, bouwen of gebruiken (al dan niet met vergunning) en dat het voldoet aan de regelgeving. Contact met BWT kan eveneens via livechat. Op een aantal pagina’s op Rotterdam.nl kom je via livechat in contact met BWT. Kijk bijvoorbeeld eens op de pagina waar je een omgevingsvergunning kunt aanvragen op de site van de gemeente Rotterdam. Helemaal rechts onderin zie je daar net als op Ondernemen010 het (live)chat-teken.

Deel deze pagina