>

Nieuwe editie Life Sciences & Health 010 magazine

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Heb jij hem al gezien? Het derde Life Sciences & Health 010 magazine is uit! Het magazine van 2018 staat weer vol met Rotterdamse medische innovaties, cijfers en inspirerende portretten. Op de Innovation for Health Conference in het WTC is het magazine al uitgedeeld. Als je niet aanwezig was kun je alsnog een exemplaar bemachtigen.

Life Sciences & Health is een van de belangrijke sectoren voor Rotterdam. De sector is zeer innovatief en een van de grootste werkgevers en economische motoren van de regio. Samen zorgen tienduizenden Rotterdammers, van inwoner tot professional, voor een steeds gezondere stad. Dit doen ze vol overgave. Wat je terug zag in eerdere edities van het magazine. En ook weer in de editie van 2018!.

Wat staat er dan zoal in dat magazine?

Een tipje van de sluier. In het magazine vertelt prof. Liesbeth van Rossum hoe patiënten succesvol hun overgewicht te lijf gaan bij het Centrum Gezond Gewicht. Daarnaast leren ze hoe een gezonde leefstijl te ontwikkelen en vast te houden. Voorkomen is beter dan genezen, geven ook geneeskundestudenten Wilma Oosthoek en Jan-Willem Kruijt aan. Preventie staat centraal in hun landelijke stichting Student & Voeding.

Invented010 podium voor uitvindingen

Ook is het magazine een podium voor jonge onderzoekers en ondernemers. Rotterdam blijkt een vruchtbare bodem voor innovaties. Met Invented010 staan vier Rotterdamse innovaties in de spotlight. Allemaal met de potentie om wereldwijde uitdagingen in de zorg en welzijn aan te pakken. In hetzelfde thema is er ook plek voor de Life Sciences & Health Hub. Deze hub is gevestigd in de Rotterdam Science Tower. Het gebouw is de thuisbasis van snelle groeier Viroclinics Biosciences en innovatieve startup Sensius. Het bedrijf, spin-off van Erasmus MC, ontwikkelde een nieuwe behandeltechniek van hoofd-halskanker.

Magazine toonbeeld van samenwerking

“Het magazine dient vele doelen”, geeft Renate Veerkamp aan. Ze is accountmanager Life Sciences & Health van de gemeente Rotterdam en leverde een actieve bijdrage aan het magazine. Onder andere door ondernemers uit de stad uit te nodigen om deel te nemen aan het magazine. Renate: “Veruit de meeste mensen in de sector werken buiten de spotlights. We willen een breder publiek laten kennismaken met het werk dat ze doen. We hopen dat de verhalen in het magazine ook anderen inspireert om bij te dragen aan steeds betere gezondheidszorg. Het magazine laat daarnaast zien hoe krachtig de samenwerking is in de Rotterdamse Life Sciences & Health sector”.

Over LS&H010

Life Sciences & Health 010 is een netwerk van innovatieve bedrijven, organisaties en professionals. Vanuit de regio Rotterdam ontwikkelen en bieden zij oplossingen voor wereldwijde medische- en zorgvraagstukken. Meer informatie over het netwerk vind je op: http://www.lifesciencesandhealth010.nl/. Interesse in een magazine? Vraag hem aan door een mailtje te sturen aan info@lifesciencesandhealth010.nl.