Mario maakt verhuizen duurzaam

  • Inhoudstype:
    • Verhaal
  • Thema’s:
    • Duurzaamheid
Mario tussen duurzame verhuisboxen – Foto: © Levien Willemse

We hebben het allemaal weleens meegemaakt: je kartonnen verhuisdoos valt uit elkaar of na de verhuizing ligt je zolder vol met stoffige oude dozen die alleen maar ruimte innemen. Mario vond dit zonde en bedacht een oplossing: het verhuren van kunststof verhuisdozen. Met de Verhuisboxenservice combineert hij zijn ondernemersambities met de wens voor een duurzamere wereld. 

Toen de ouders van Mario een paar jaar geleden gingen verhuizen, viel het Mario op hoeveel verhuisdozen de verhuizing niet overleefden, en dus op de afvalberg terecht kwamen. Dat moest beter kunnen. De verhuisdoos, die zo is ingeburgerd in de Nederlandse maatschappij, houdt het vaak maar één verhuizing vol. Of ze liggen jarenlang in een schuur zonder ooit nog een keer gebruikt te worden.  

Slim hergebruiken 

Mario bedacht een oplossing: kunststof boxen die wel 10 tot 15 jaar mee kunnen. Je huurt de hoeveelheid boxen die jij nodig hebt voor jouw verhuizing. Mario levert ze bij je thuis af. Zodra je klaar bent met uitpakken haalt hij ze weer op. “Een kunststof verhuisdoos klinkt misschien als het tegenovergestelde van duurzaam. Maar deze boxen gaan 10 tot 15 jaar mee en worden constant hergebruikt. Dat is een stuk groener dan elke keer weer nieuwe dozen aanschaffen die snel uit elkaar vallen.” Mario is een van de eerste in Nederland die het idee van kunststof verhuisboxen in de praktijk brengt. Hij hoopt dan ook dat zijn idee zich ver buiten de grenzen van Rotterdam verspreidt. 

Dromen van groei 

Maar de ambities van Mario gaan verder dan uitbreiding voorbij de stadsgrenzen. “Nu moet ik zelf nog overal langsrijden, maar dit is niet meer mogelijk als ik doorgroei. Graag wil ik dan overal in Nederland ophaal- en afleverpunten hebben voor mijn verhuisboxen.” Ook denkt Mario verder dan alleen de groei van zijn bedrijf. “Iedereen denkt bij een verhuizing gelijk aan kartonnen verhuisdozen. Er valt nog veel te winnen, maar het zou geweldig zijn als mijn bedrijf deze gedachte kan veranderen in een duurzamere methode: tijdelijke verhuisboxen. En hiermee echt een verandering in het denken kan bereiken.” Zo kan Mario zijn onderneming laten groeien en tegelijk helpen bij de verduurzaming van de aarde. 

Ondernemen010: voor duurzame ondernemers

Wil jij net als Mario met jouw onderneming bijdragen aan duurzaamheid? Ondernemen010 brengt je graag in contact met adviseurs die jou kunnen helpen bij het doen van energieonderzoek. Of helpen bij het aanvragen van subsidies om duurzame maatregelen te treffen. Er is meer mogelijk dan je denkt. Kijk rond op onze website om jouw duurzame ambitie te realiseren. Maak het in Rotterdam.

Deel deze pagina