Meld je nu aan voor Rikx Ronde 4!

 • Inhoudstype:
  • Nieuws
 • Thema’s:
  • Sociaal ondernemen
Ter ondersteuning van het artikel Rikx
foto: Michelle Urbiztondo

Op 8 april is investeringsronde 4 van Rikx gestart. En dat betekent nieuwe kansen voor sociaal ondernemers en hun projecten. In Rikx Ronde 4 zijn een aantal zaken, waaronder het aanmeldingsproces en de Rikx vereisten, aangescherpt. Lees daarom goed dit bericht voordat je je aanmeldt!

Wat is de investeringsronde?

Via het Rikx platform koppelen zij projecten van sociaal ondernemers aan investeerders. Je kunt je project bij hen aanmelden om via verschillende investeerders jouw startbedrag te behalen te krijgen. Zo zetten jullie je gezamenlijk in voor een sterke, sociale stad waarin iedereen mee kan doen.

Voor een goede start is het belangrijk dat je weet hoe de procedure verloopt en wat er van je wordt verwacht. Hieronder vind je alle belangrijke zaken op een rij.

Rikx stappenplan ronde 4

 1. Vul het projectaanvraagformulier in op de website. Op basis van deze vragen doen we een korte check of jouw project past bij het Rikx platform. Let op: investeringen in Rikx Ronde 4 zijn mogelijk vanaf 5.000 euro tot maximaal 50.000 euro.
 2. Voldoe je aan de vereisten? Dan ga je mee in de eerste selectieronde. Als jouw project door team Rikx wordt geselecteerd, ga je door naar de volgende stap: het indienen van je volledige projectplan via het Rikx platform.
 3. Daarna komt het Rikx expertteam bij elkaar om de impactwaarden van de projectplannen te beoordelen aan de hand van de Rikx methode. Op basis van deze impactwaarden worden de projecten geselecteerd die op het Rikx platform komen.
 4. Zodra jouw project op het platform staat, kunnen investeerders een project kiezen dat hen het meest aanspreekt. Het project start wanneer het startbedrag van jouw project is behaald. 
 5. In de tussentijd verwachten we dat je zelf actief zowel je project als Rikx promoot. Denk aan social media en andere communicatiemiddelen, betrokkenheid bij het benaderen van potentiële investeerders en deelname aan evenementen en andere activiteiten. Lees hierover meer in onze Algemene Voorwaarden
 6. Heb je jouw startbedrag behaald? Dan wordt het geld direct uitgekeerd en kun je van start met je project. Heb je het startbedrag niet bereikt aan het einde van Ronde 4, dan vervalt de financiering voor jouw project. De vervallen financiering wordt herverdeeld over de projecten die op dat moment de grootste kans van slagen hebben. Zo behalen we maximale impact in Rotterdam Rijnmond.

Praktische info

Tijdspad en belangrijke data

Bekijk het overzicht hieronder met de belangrijke momenten van Rikx Ronde 4.

22 april: uiterlijk tot 12.00 uur om het interesseformulier in te vullen.

30 april: uitslag go or no-go: je mag een projectplan indienen of je project is afgewezen.

30 april – 13 mei: het Rikx expertteam bepaalt de impact waardering van je project.

3 juni: uitslag go or no-go: komt jouw project op Rikx platform of niet?

5 juni: gezamenlijke kick off en video-opname van jouw pitch. Let op: deelname is verplicht. Kun jij, of een andere vertegenwoordiger van het project, hier niet bij zijn? Dan kan je project niet mee doen.

17 juni: Rikx Ronde 4 gaat live op het Rikx platform.

Deel deze pagina