Foto: gemeente Rotterdam

Dit zijn de beste restaurants van Rotterdam

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Micelinsterren 2019

Feest in Rotterdam. Restaurant The Millèn in de Millenniumtoren heeft maandag voor het eerst een Michelinster in de wacht gesleept. De onderscheiding is de ultieme beloning voor chef-kok Wim Severein, die pas afgelopen zomer de deuren van The Millèn opende.

Severein stond eerder aan de leiding in het restaurant in het Wereldmuseum. Ook daar wist hij een Michelinster te bemachtigen. De eetgelegenheid verloor de ster toen het in 2017 dichtging.

Eén nieuwe ster

The Millèn is het enige restaurant in Rotterdam waaraan in 2019 een nieuwe ster is uitgereikt. De andere één- en tweesterrenrestaurants behouden hun Michelinsterren.

Tweesterrenrestaurants:

Fred – chef-kok Fred Mustert
FG – François Geurds – chef-kok Francois Geurds
Parkheuvel – chef-kok Erik van Loo

Eénsterrenrestaurants:

Amarone
FG Food Labs
Fitzgerald
Joelia
The Millèn

110 sterrenrestaurants

Nederland heeft nu in totaal 110 sterrenrestaurants. Drie daarvan hebben met drie sterren de hoogste waardering gekregen. Achttien restaurants
mogen twee sterren achter hun naam zetten. 89 restaurants hebben één ster. De sterren zijn uitgereikt in het DeLaMar Theater in
Amsterdam tijdens de presentatie van de Michelingids 2019.  Staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken) nam het eerste exemplaar in ontvangst.

Beroemde gids

De Michelingids Nederland wordt ieder jaar in december uitgebracht. De gids is in 1900 opgezet door de Franse autobandenfabrikant
Michelin. Sinds 1957 beoordeelt het bedrijf Nederlandse restaurants middels het driesterrensysteem.

Drie sterren betekent ‘Unieke keuken. De reis waard!’. Twee sterren staat voor ‘Uitzonderlijke keuken. Een omweg waard!’ en één ster voor ‘Verfijnde
keuken. Zeker een bezoek waard!’. De gids is beroemd en berucht onder chef-koks, want: wie krijgt een ster en wie verliest er een? Inspecteurs van de Michelingids dineren anoniem om de kwaliteit van het eten en de bediening te beoordelen.