>

Gratis startabonnement Milieubarometer voor Rotterdamse bedrijven

16-11-2020

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

De komende drie jaar biedt de gemeente Rotterdam bedrijven een gratis startabonnement aan op het online monitoringsinstrument van stichting Stimular, de Rotterdamse werkplaats voor duurzaam ondernemen.

Wethouder Bonte: “Via allerlei manieren stimuleren we bedrijven om duurzame investeringen te doen. Logisch dat we ze ook willen helpen om te bepalen welke investeringen het meeste opleveren. Met de Milieubarometer krijg je in één oogopslag een duidelijk overzicht van de milieuprestaties van je onderneming. En kun je gerichter aan de slag.”

Overzicht van de milieuscore

Hoe werkt de Milieubarometer? Bedrijven vullen gegevens in over energiegebruik, water, afval, emissies, transport en papierverbruik. Vervolgens krijgen ze een helder overzicht van de totale milieuscore, op welke onderdelen ze kunnen besparen en hoe ze scoren ten opzichte van branchegenoten. De milieubarometer is bovendien een handige tool voor de aanvraag van milieucertificaten, zoals de CO2 prestatieladder en in aanbestedingstrajecten. En is het een handige communicatietool.

Niet alleen Rotterdamse bedrijven kunnen gebruik maken van het aanbod. Ook bedrijven die inschrijven op een opdracht van de gemeente komen in aanmerking.

“Als opdrachtgever willen we graag het goede voorbeeld geven door in te kopen bij bedrijven waarbij een goed product hand in hand gaat met een duurzame bedrijfsvoering”, legt Bonte uit. “Met een milieubarometer rapport kunnen onze leveranciers en dienstverleners aantonen dat ze milieubewust ondernemen.”

Eerste jaar gratis

Het gratis abonnement is geldig voor 1 jaar. Voor deelnemers die nu inschrijven duurt het abonnement tot het einde van volgend jaar. Wil je daarna door met het instrument, dan zijn de kosten van een vervolgabonnement 70 euro.

Meer informatie

www.milieubarometer.nl

Aanmelden startabonnement: www.milieubarometer.nl/aanmelden/rotterdam/

Meer weten over duurzaam ondernemen?

Ga naar www.duurzaam010.nl