Mis hem niet, de ‘CityChangers Podcast’ van Urban Future

  • Inhoudstype:
    • Nieuws
  • Thema’s:
    • Duurzaamheid
    • Innovatie

Rotterdam is van 5 tot en met 7 juni 2024 dé plek voor Europese ‘CityChangers’ tijdens de Urban Future conferentie in Ahoy. In aanloop naar deze conferentie lanceert de organisatie ‘The CityChangers Podcast’. Ben jij ook een ondernemer die de stad verandert? Dan mag je deze internationale serie podcasts natuurlijk niet missen!

#1 Rotterdam Rooftops

In deze tweewekelijkse podcast worden innovatieve ideeën, succesverhalen, leerzame mislukkingen en revolutionaire strategieën voor stedelijke transformaties besproken. Elke aflevering verwelkomt inspirerende kennisleiders, innovatie-experts of visionairs die hun ervaringen met stedelijke innovaties delen. In de eerste aflevering ‘Rotterdam Rooftops‘ vertelt Paul van Roosmalen over het multifunctionele gebruik van de Rotterdamse daken.

Wat is Urban Future?

Urban Future (of #UF24) is met jaarlijks meer dan 2.000 deelnemers uitgegroeid tot het drukstbezochte en meest inspirerende evenement voor stadsveranderaars in Europa. Een week lang draait alles om duurzame stedelijke ontwikkelingen tijdens sessies, excursies, workshops en evenementen. De belangrijkste vraag is: Hoe maken we onze steden beter? De organisatie heeft voor Rotterdam gekozen als podium voor de editie van 2024. Want waar anders vind je zoveel inspirerende innovaties bij elkaar in één stad?

Kernthema’s

De kernthema’s van #UF24 zijn klimaatadaptatie, bouwen van duurzame steden, sociale aspecten van transformatie en persoonlijke groei. Het doel van het evenement is het versnellen van de transformatie naar duurzame steden door stadsvernieuwers met elkaar te verbinden, ongeacht de aard van de organisatie waar ze voor werken. Deelnemers aan Urban Future komen uit de het bedrijfsleven, de industrie, de politiek, non-gouvernementele organisaties (NGO’s) en verenigingen. Er zijn specialisten uit vakgebieden zoals mobiliteit, energie, vastgoed, de bouw, stadsplanning en resource management. Ze wisselen visies en ideeën uit over hoe verandering slaagt of faalt en delen kennis en concrete ervaringen over hoe het leven in onze steden duurzamer kan worden.

Mis het niet!

Als Rotterdamse stadsveranderaar mag je de podcast en #UF24 niet missen. Volg de ontwikkelingen op Instagram en LinkedIn

Deel deze pagina