>
Foto: Peter Schmidt

Mobility Lab zoekt startups

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Oproep: Mobility Lab zoekt mobiliteit startups

Mobility Lab zoekt startups op het gebied van mobiliteit die hun product of dienst willen testen in de Rotterdamse, Haagse en/of Brabantse regio. Inmiddels hebben veertig potentiele afnemers zich al gemeld met een mobiliteitsuitdaging, waaronder gemeente Rotterdam, Sandd en TU Eindhoven. Mobility Lab geeft ruimte aan nieuwe en innovatieve ideeën die een bijdrage leveren aan een betere bereikbaarheid. De startups die meedoen worden ondersteund met een financiering van €25.000, marketing en communicatie, contact met klanten en investeerders en opschalen. Alle startups die een bijdrage leveren aan slimmere of duurzame mobiliteit kunnen zich tot en met 28 februari 2019 aanmelden bij Mobility Lab.

Uitdagingen

De nieuwe editie van Mobility Lab krijgt een andere insteek. Waar de vorige jaren eerst gezocht werd naar startups met een mobiliteitsoplossing, is nu eerst gekeken naar de uitdagingen. Maar liefst veertig bedrijven en overheden hebben concrete challenges op tafel liggen. Voorbeelden hiervan zijn: methodes om langdurig fietsparkeren te kunnen meten, integreren van laadpunten in de stad en lantaarnladen.

Gele vliegende drone

Zoektocht

Voor het Mobility Lab wordt gezocht naar startups en spin-offs van bestaande bedrijven die:

  • Een prototype aan het ontwikkelen zijn dat op een innovatieve manier bijdraagt aan slimmere, betere en/of schonere mobiliteit;
  • of een prototype hebben ontwikkeld en dit willen testen met ‘echte’ gebruikers in de regio’s Rotterdam, Brabant en Den Haag.

Aanmelden

Startups kunnen zich inschrijven tot en met 28 februari 2019 via www.mobilitylab.nl. Op 21 maart 2019 wordt bekend welke startups de kans krijgen om hun prototype in de praktijk te testen.

Initiatief

Mobility Lab is drie jaar geleden gestart als een initiatief van De Verkeersonderneming. Inmiddels hebben SmartwayZ.NL (Zuid-Nederland), ZO Slim Bereikbaar (Brabant) en gemeente Den Haag zich aangesloten bij dit initiatief.

Over De Verkeersonderneming

In De Verkeersonderneming werken het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat/Rijkswaterstaat, gemeente Rotterdam, Metropoolregio Rotterdam Den Haag en het Havenbedrijf Rotterdam aan het verbeteren van de bereikbaarheid en mobiliteit in Rotterdam en regio.