• Inhoudstype:
  • Nieuws
 • Thema’s:
  • Bereikbaarheid
  • Duurzaamheid
  • Innovatie
  • Transformatie en ontwikkeling

Mobility Lab zoekt startups en innovaties voor mobiliteit

innovatieve mobiliteit

De inschrijving voor de zesde editie van Mobility Lab is geopend. Startups die een nieuw product of idee op het gebied van mobiliteit in de praktijk willen testen, kunnen zich tot en met 31 mei aanmelden. De eerste aanmeldingen zijn al binnen.

Innovatieve mobiliteit

Er wonen steeds meer mensen in de stad en het (Rotterdamse) mobiliteitssysteem verwerkt steeds meer verplaatsingen. Om dat te kunnen blijven doen is innovatie en verduurzaming van mobiliteit nodig. Mobility Lab helpt daarbij. Mobility Lab koppelt innovatieve startups aan een aansprekende eerste klant tijdens een programma van 9 maanden. De ondernemers krijgen zo de kans om tijdens pilots hun nieuwe mobiliteitsconcepten te testen in de praktijk. Ook kunnen zij rekenen op juridisch-, marketing- en communicatieadvies én hulp bij het vinden van funding. 

Pilots

De pilots vinden plaats in Rotterdam (en ook in Noord-Brabant, Limburg en Utrecht) bij organisaties, gemeenten en bedrijven met een mobiliteitsvraagstuk.

De afgelopen jaren deden 89 startups uit binnen- en buitenland mee aan het startup-programma. Mobility Lab bracht onder andere pilots tot stand in Rotterdam bij Ahoy’, RET, Dura Vermeer, de gemeente Rotterdam en regiogemeentes. Bekende deelnemers uit eerdere edities zijn o.a. Felyx, Amber, Juuve (My Wheels), Cargoroo, Tiler, Mego Mobility, SD Insights, Citysteps en Samotics.

Aanmelden

Ben jij een startup die zich bezighoudt met mobiliteit? En heb je interesse? Tot en met 31 mei kun je je startup aanmelden via mobilitylab.nl. Uit de aanmeldingen worden vervolgens 25 startups geselecteerd voor het programma van Mobility Lab.

Over Mobility Lab

Mobility Lab ontstond 6 jaar geleden in Rotterdam. Oprichter Hans Stevens van de gemeente Rotterdam: “De ‘can-do mentaliteit’ van Rotterdam biedt ruimte aan innovatie en ondernemerschap. Rotterdam is ook de stad waar oude en nieuwe economie in elkaars verlengde liggen en waar op organische wijze cross-overs en innovaties ontstaan. Voorbeelden daarvan zijn Felyx en Juuve die in Rotterdam groot zijn geworden. Vanuit de gemeente Rotterdam stimuleren en faciliteren we zulke vernieuwende marktpartijen die duurzame oplossingen bieden voor de groei van onze stad”.  

Deel deze pagina