• Inhoudstype:
    • Verhaal
  • Thema’s:
    • Maak het in Rotterdam

Moreira komt bij Rotterdammers tot de kern

Moreira Pakald van Self Love Journey door fotograaf Levien Willemse
Moreira Paskald (c) Levien Willemse

Moreira is een alleenstaande moeder van drie kinderen, en heeft moeten leren om echt van zichzelf te houden. Sinds 2018 begeleidt Moreira mensen in hun zoektocht. Met haar bedrijf Selflovejourney gebruikt ze haar kennis en creativiteit om anderen hun identiteit, kracht en liefde te laten hervinden.  

Er is steeds meer aandacht voor de problemen die mensen ervaren met hun geestelijke gezondheid. De invloed van sociale media en de coronacrisis hebben deze problemen alleen maar versterkt. Ook Moreira heeft een lange reis afgelegd op weg naar een goed zelfbeeld. Nadat ze de waardering en kennis over zichzelf hervond, wilde ze vanuit deze ervaring graag anderen begeleiden en ondersteunen.  

Taboes doorbreken 

Moreira noemt zichzelf ‘creatieve duizendpoot en coach’. In haar events, workshops, trainingen en retraites probeert ze taboes te doorbreken en tot de kern te komen van iemands identiteit. “Vaak komen mensen niet naar mij toe vanuit een gebrek aan zelfliefde. Meestal kloppen mensen bij mij aan met andere problemen, bijvoorbeeld in hun relatie. Ik laat ze dan zien hoe ze zichzelf beter kunnen leren kennen. En ik leer ze van zichzelf te houden. Dit zijn belangrijke stappen naar een betere mentale gezondheid.” 

Als ervaringsdeskundige met een lastige thuissituatie probeert Moreira jongeren met eenzelfde achtergrond op het mbo positief te stimuleren. “Als docent op het mbo help ik jongeren met motivatieproblemen door de verbinding met hen te zoeken. Dit doe ik door te kijken naar wat zij willen bereiken in hun leven. Ik wil erachter komen wie ze zijn en wat er nodig is om hun kwaliteiten tot uiting te brengen. Het is soms lastig om hen echt te activeren, maar ik haal veel energie en voldoening uit dit werk.” 

Nog meer mensen bereiken 

In de toekomst zou Moreira graag nog meer mensen bewust willen maken van hun eigen kunnen. Voor haar is het sociale aspect veel belangrijker dan successen in haar ondernemerschap. “Mijn motto is: het maakt niet uit hoe ik het doe, als ik het maar doe. Of dit nou mijn werk is op het mbo of een training bij ambtenaren van de gemeente. Iedereen in Rotterdam moet weer van zichzelf leren houden, alleen dan ontwikkel je je verder als mens.”  

Ondernemen010: voor sociaal ondernemers

Wil jij net als Moreira met jouw bedrijf nieuwe verbindingen leggen en oplossingen bedenken voor de maatschappelijke vraagstukken in de Rotterdam? Ondernemen010 helpt je graag op weg om in contact te komen met andere Rotterdamse sociaal ondernemers, corporaties, fondsen en de gemeente. Er is meer mogelijk dan je denkt. Lees op deze website hoe je met jouw bedrijf een steentje kunt bijdragen aan de stad. Maak het in Rotterdam.

Deel deze pagina