Netwerk in de Zorg

  • Inhoudstype:
    • Verhaal

Manouk van der Arend (links) en Marit Oostendorp (rechts) zijn recent gestart met Netwerk in de zorg, een werving & selectiebureau voor personeel binnen de zorg in de randstad.

Op 1 september 2017 is Netwerk in de zorg van start gegaan, maar beide dames hebben al een jarenlange ervaring op het gebied van werving en selectie. Ze hebben beide hun baan opgezegd en gaan fulltime voor de onderneming. Manouk richt zich op werkgevers terwijl Marit de werkzoekenden onder haar hoede neemt. Ze vullen elkaar perfect aan en hebben alles in huis om van hun bedrijf een succes te maken. Ze hebben duidelijke doelstellingen gesteld en de eerste matches zijn al gemaakt.

Werkgelegenheid in de zorg

Voor een werving & selectiebureau in de zorg is het vinden van gekwalificeerd personeel een echte uitdaging. Netwerk richt zich vooral op gespecialiseerd ziekenhuispersoneel, maar ziekenhuizen leiden vaak zelf hun personeel op. De zorg heeft momenteel te maken met een imagoprobleem. Robotisering en technologische toepassingen maken het beeld van de zorg anders dan de maatschappelijke en verzorgende aspecten in deze sector. Ziekenhuizen profileren zich met de laatste technische snufjes, maar schrikken daarmee nieuw personeel soms af. Netwerk ziet hier een kans en wil de vooroordelen wegnemen en mensen ervaring laten opdoen in een dergelijke vernieuwende werkomgeving. Ook is Netwerk in staat om vacatures te creëren bij haar opdrachtgevers, juist door in te zoomen op kwaliteiten en specifieke werkwensen van de zorgprofessionals uit hun netwerk.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Marit en Manouk zijn naar de Ondernemersbalie gekomen om te praten over hun plan om werkzoekenden in Prins Alexander aan een betaalde baan te helpen. Behalve de arbeidsbemiddeling in de zorg, waar het bedrijf uiteraard om draait en waar ze hun inkomen uit halen, komen ze regelmatig andere arbeidsvraagstukken buiten de zorg tegen en dienen zij ook een maatschappelijk doel. Samen met hun jarenlange ervaring als vrijwilliger in diverse maatjes- en schuldhulpverleningsprojecten ontstond het idee om iets voor de werkzoekenden in Prins Alexander te doen. Zij organiseren een wedstrijd waaraan mensen zonder werk kunnen meedoen. Het gaat erom wie zich het best kan presenteren voor aanwezige lokale bedrijven.

De wedstrijd is een event in de wijk waar bedrijven in contact komen met werkzoekenden. Maar uiteraard gaat het om veel meer. Het echte werk zit in het voorbereiden, begeleiden en coachen van de werkzoekenden die aan de wedstrijd mee willen doen. Naast de wedstrijd is er een maatjestraject waarbij twee buurtbewoners aan elkaar worden gekoppeld ter stimulering van het sneller vinden van een nieuwe baan. De Ondernemersbalie helpt Marit en Manouk aan de juiste contacten binnen de gemeente, waaronder bij Werk en Inkomen, waar medewerkers ook altijd op zoek zijn naar projecten om mensen weer aan het werk te krijgen.

De keuze om zelf te starten

Marit en Manouk zijn beide net moeder geworden. Op de vraag of dit nou wel het goede moment was om met een bedrijf te starten was het volmondige antwoord: ‘Juist nu. Nu staan we voor wezenlijke keuzes in ons leven, door het moederschap zijn we meer na gaan denken over wat nu belangrijk is in het leven. Maar ook door ondernemer te worden kunnen we meer flexibel zijn en onze eigen tijd indelen, want tijd is een kostbaar goed geworden’.

Tips

Kies zelf het moment om te starten. Denk in kansen en mogelijkheden en vier je successen. Het wordt vaker gezegd, maar daarom niet minder waar.

Deel deze pagina