>

Innovatieprogramma PortXL van start

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

COVID-19 zet innovatiebudgetten in de maritieme sector onder druk. Veel innovatieprojecten met startups en scale-ups zijn gestopt of op de lange baan geschoven. Dit zorgt voor verlies van innovatiekansen die bijdragen aan het oplossen van belangrijke uitdagingen zoals digitalisering en de energietransitie in de Rotterdamse haven, Daarom komt PortXL met een nieuw innovatieprogramma: MATCH by PortXL.

Innoveren
Door het bevriezen van budgetten voor onderzoek en ontwikkeling zijn veel innovatieprojecten tot stilstand gebracht. Een harde klap voor innovatieve ondernemers en uiteindelijk ook voor bedrijven in de haven. Er is nu (en blijvend) actie nodig om de positie van de Rotterdamse maritieme cluster op de wereldmarkt te verstevigen en toekomstbestendig te maken. De sector moet innoveren en kansen durven aangrijpen.

MATCH by PortXL
Met MATCH wil PortXL de sector voorbereiden op betere tijden en inzetten op het realiseren van 100 innovatieve projecten in één jaar. Dit doen ze door bedrijven en ondernemers te verbinden. Anders gezegd: schepen verbinden aan sleepboten om ze veilig van én naar een haven te begeleiden. Think like a tugboat, dat is de kern van MATCH. In kleine stapjes samen de juiste richting opgaan. Bedrijven uit de Rotterdamse haven kunnen hun marktuitdaging bij PortXL indienen. Vervolgens zoeken zij oplossingen en brengen de bedrijven in contact met hun wereldwijde innovatienetwerk. Deelname voor bedrijven gratis. Aanmelden kan via match@portxl.org of de online MATCH tool.

Ontdek de tool en krijg meer informatie via deze site!