>

Nieuw kantoor Weenapoint

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Oplevering medio 2022

MVRDV heeft een ontwerpwedstrijd gewonnen voor een nieuw torencomplex in Rotterdam Central District. Maarsen Groep ontwikkelt 50.000 m2 als onderdeel van de derde fase Weenapoint.

Een bijzondere binnenstedelijke ontwikkeling met onder andere 17.000 m2 kantoorruimte plus plek voor retail en horeca. Zie jij jezelf hier wel zitten? Nog even geduld: naar verwachting is de oplevering medio 2022.

Eerdere fasen in het Weenapoint project zijn de oplevering van kantoren van Nauta Dutilh and Robeco als onderdeel  van FIRST Rotterdam. En Weena 750 met als een van de onderdelen Premier Suites & Offices. De derde fase is een ontwikkeling direct tegenover Rotterdam Centraal. Het huidige gebouw op Kruisplein wordt vervangen door een ontwerp van MVRDV. De begane grond en eerste verdiepingen worden open met cafés en restaurants. Ook zijn er ‘sun cuts’ in het gebouw gemaakt. Die zorgen voor een zonnige openbare ruimte. Het ontwerp past daarnaast goed bij de uitstraling van omliggende gebouwen zoals Groothandelsgebouw en FIRST. Met deze aanpak wil MVRDV het Kruisplein een nieuwe, open en dynamische uitstraling geven.

Over Rotterdam Central District

Rotterdam Central District ligt in het hart van de stad. Pal naar het centraal station en heeft dus een perfecte bereikbaarheid met het openbaar vervoer. Er zit een mix van ondernemers. Je vindt er de grote kantoren van Nauta Dutilh, Nationale Nederlanden of Robeco. Maar ook de innovatieve startups gevestigd in het CIC in het Groothandelsgebouw. Tijdelijk en permanent, rauw en gepolijst, het wisselt elkaar af in dit gebied. Sinds 2009 werken de spelers in het gebied samen in de vereniging RCD. Meer weten over deze gebiedsontwikkeling en potentiële kantoorlocaties? Ga naar https://rotterdam-centraldistrict.nl/