>
Foto: Arnoud Verhey

Uitbreiding locaties horecapolsbandjes

8 oktober 2021

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Bezoekers van de horeca kunnen op vertoon van hun ID en coronatoegangsbewijs een polsbandje en stempel halen. Hiervoor zijn op centrale plekken in de stad een aantal mobiele afhaalposten ingericht die op vrijdag 8 en zaterdag 9 oktober van 16.00 uur tot 23.00 uur bemenst zijn.

Met dit polsbandje kan de horeca worden bezocht zonder dat de QR code gecontroleerd wordt. Medewerkers van een beveiligingsbedrijf zorgen ervoor dat bezoekers een polsbandje en stempel krijgen. Tekstkarren geven de locaties van de afhaalposten aan.

Locaties afhaalposten vrijdag 8 en zaterdag 9 oktober:

  • Stadhuisplein (kruising Lijnbaan en Stadhuisplein)
  • Eendrachtsplein
  • Centraal Station (Stationshal)
  • Meent (Meentbrug)

Het polsbandje is 1 dag geldig, heeft iedere dag een andere kleur en er staat een datum op. 

Horeca in, polsbandje om!

Sinds 25 september mogen horecagelegenheden alleen bezocht worden met een Identiteitsbewijs en een corona toegangsbewijs. De controle van deze bewijzen vraagt extra inzet van de horeca. De gemeente Rotterdam ondersteunt en ontlast de horeca graag met deze controle. Daarom worden er polsbandjes en stempels gegeven aan bezoekers van de horeca in het Centrum van de stad.

Bezoekers van de horeca kunnen op vertoon van hun ID en coronatoegangsbewijs een polsbandje en stempel halen. Hiervoor zijn op centrale plekken in de stad een aantal mobiele afhaalposten ingericht die op vrijdag en zaterdag van 16.00 uur tot 23.00 uur bemenst zijn.

Met dit polsbandje kan de horeca worden bezocht zonder dat de QR code gecontroleerd wordt. Dit scheelt de portier van de horecagelegenheid tijd en voorkomt dat er wachtrijen ontstaan. Medewerkers van een beveiligingsbedrijf zorgen ervoor dat bezoekers een polsbandje en stempel krijgen. Tekstkarren geven de locaties van de afhaalposten aan.

Locaties afhaalposten:

  • Stadhuisplein (Kruising Lijnbaan en Stadhuisplein)
  • Eendrachtsplein
  • Centraal Station (Stationshal)
  • Meent (Meentbrug)

Het polsbandje is 1 dag geldig, heeft iedere dag een andere kleur en heeft een datum.  

 

Ben je horecaondernemer en heb je vragen over de polsbandjes? Neem dan contact op met Simone Hagen van de gemeente Rotterdam via mailadres sd.hagen@rotterdam.nl.