>
Foto: Peter Schmidt

Nieuwe subsidieronde voor bedrijven met slimme duurzame oplossingen

3 maart 2021

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Gemeente Rotterdam financiert innovaties die bijdragen aan energietransitie

Vijf innovatieve bedrijven zijn inmiddels gestart met innovaties in stad en haven. Van 2 maart tot en met 2 mei 2021 kunnen nieuwe gegadigden zich inschrijven voor de tweede subsidieronde van het programma Smart Energy Systems 2021. Zij kunnen tot 100.000 euro aanvragen om hun innovatieve energie-oplossingen snel commercieel toepasbaar te maken. Inschrijven voor deze ronde kan via ondernemen010.nl/SES.

Rotterdam legt de lat hoog. We willen vooroplopen. Een schoon, betrouwbaar en robuust energiesysteem maakt deel uit onze lange termijnstrategie. Met SES2021 zorgen we ervoor dat energie schoner, slimmer en zuiniger wordt. Het zorgt ook voor bedrijvigheid en werkgelegenheid in de Rotterdamse regio. Zo blijven we onszelf ontwikkelen als innovatieve stad en regio. Met SES2021 krijgen de geselecteerde bedrijven naast subsidie toegang tot een netwerk van partners en kennis. De gemeente wil in 2021 in totaal 15 tot 20 initiatieven ondersteunen. Ook voor 2022 is budget beschikbaar.

Tijdens de eerste subsidieronde heeft de gemeente Rotterdam uit zestien inzendingen vijf innovaties geselecteerd. Deze vijf bedrijven zetten in op hogere energieopbrengst uit wind, groene waterstofproductie, betere benutting van energiebronnen door scherper inzicht in het energienetwerk, brede inzet van kleine windturbines in de gebouwde omgeving en slimmer, efficiënter gebruik van warmtenetten.

In januari bezocht Wethouder Arno Bonte (Duurzaamheid) de bedrijven digitaal. “Juist door innovatieve ondernemers te steunen die zelf al stappen hebben genomen in de ontwikkeling van innovatieve energieoplossingen, versnellen we de energietransitie. Het programma richt zich op uitontwikkeling en opschaling en is dus ook een economische impuls om nieuwe werkgelegenheid te creëren”. Innovatie door Rotterdamse bedrijven is van groot belang als Rotterdam ook in de toekomst de belangrijke economische positie wil behouden.

Meer informatie over het programma Smart Energy Systems en de deelnemende bedrijven is te vinden op ondernemen010.nl/SES.