>

Nieuwe vibes in Las Palmas

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Man in koksjas met menukaart in de hand naast een vrouw van aziatische afkomst

Rotterdam kent vele ondernemers van klein tot groot. Sommige zitten al jaren in Rotterdam en anderen zijn er net gevestigd. Wat doen deze ondernemers en waarom zitten ze juist in Rotterdam? In ‘Daarom zit ik in Rotterdam’ komen onze nieuwe Rotterdamse ondernemers aan het woord.

Dit keer Eveline Wu chef-kok en horecaondernemer van onder andere Mood, Soho, de Kreeftenbar en Wynwood gevestigd in Eindhoven. Sinds 1 april koos Eveline voor Rotterdam en is ze eigenaar van Las Palmas op de Wilhelminapier.

Van afwasser tot chef-kok en ondernemer

Eveline Wu is in de horeca als afwasser begonnen. Ze had geen opleiding, maar wilde toch wat bijverdienen. Al gauw zag ze dat chefs meer mogelijkheden hadden en dat wilde ze ook. Eveline vertelt: 'Ik ben leergierig, maar had geen opleiding. Toch is het gelukt om op mijn 17e al chef-kok te worden. Ik heb nu zelfs 150 man personeel'. Eveline heeft verschillende restaurants in Eindhoven maar nu dus ook één in Rotterdam. Ze is niet alleen chef-kok, maar ook een ondernemer die concepten bedenkt. Eveline: 'Ik geef mijn gasten wat ik lekker vindt. Als ik iets niet lust, dan staat het niet op mijn kaart. Daarom sta ik helemaal achter mijn concepten.'

DNA van Rotterdam

Rotterdam is voor Eveline bekend terrein, omdat ze zeven jaar in de stad heeft gewoond. 'Ik heb altijd van de stad Rotterdam gehouden', vertelt ze. Na veel tussenstops onderneemt ze nu elf jaar in Eindhoven, maar een grote stad heeft haar altijd al aangetrokken. Ongeveer een jaar geleden begon de zoektocht. 'Ik wilde het concept van Mood (een mix van de Aziatische en Franse keuken) ook in Rotterdam starten. Vooral omdat Rotterdam me een speciaal gevoel geeft. Ik was al bevriend met Herman den Blijker, dus gingen we na een locatiebezoek langs om te lunchen. Ik vertelde hem over mijn zoektocht naar een locatie. Toen stelde hij voor om zijn zaak over te nemen.' Nu, een jaar later staat Eveline trots als eigenaar en als chef-kok in Las Palmas.

Eveline zegt: 'Rotterdam is in al die jaren wel veranderd hoor. Er is meer moois in de stad, meer luxe, meer lekker eten. Het is gewoon een mooie stad geworden. En gelukkig is de gemeente Rotterdam dienstverlenend ten opzichte van horecaondernemers. We hebben bijvoorbeeld een tijdelijke vergunning gekregen en dat is snel gegaan. Dat is niet vanzelfsprekend voor een gemeente. Ook het persoonlijke contact is erg prettig. Ik heb het gevoel dat ik welkom ben in Rotterdam.'

Las Palmas by Eveline

Elf jaar geleden begon Eveline al met een nieuw concept: all you can eat sushi. Voor al haar restaurants is Eveline druk bezig met de ontwikkeling van nieuwe concepten. Bij Las Palmas is ze hier ook mee bezig. 'Nieuwe concepten bedenken en opzetten is wat ik wil. Samen werken Herman en ik het concept voor Las Palmas uit. Daarbij moet de prijs-kwaliteitsverhouding gewoon kloppen'.

Las Palmas wordt een restaurant met toekomstvisie, waar gekookt wordt met verse producten en waar alles op mooie wijze wordt gepresenteerd. Voor de beste kwaliteit zijn de drie beste sushichefs, met allemaal hun eigen expertise, mee naar Las Palmas gekomen. Gasten kunnen bij het nieuwe Las Palmas zelf kiezen hoe luxe ze het willen maken. Als je naar Las Palmas gaat, ben je echt een avondje uit. Bij toeristen stond Las Palmas al bekend om seafood. Er komen veel oude gasten van Herman, maar ook mensen uit China. Het nieuwe concept maakt veel mensen nieuwsgierig.

Dromen

Eveline weet als geen ander hoe het is om vanaf het laagste niveau te beginnen. 'Ik vind het daarom ook belangrijk om mensen met een uitkering of zonder opleiding een werkplek aan te bieden, zodat ze zich verder kunnen ontwikkelen. Ik geef ze het gevoel van waardering en ik ben trots op mijzelf dat ik dat kan bieden.' Maar Eveline droomt verder: 'In de toekomst droom ik van honderd zaken! Dat lukt maar weinig mensen.'