Nieuwjaarsoproep wethouder Simons

  • Inhoudstype:
    • Nieuws

Beste ondernemers van Rotterdam,

Met oprechte waardering wil ik jullie allemaal bedanken voor jullie inzet en harde werk. Jullie dragen niet alleen bij aan de economie, maar ook aan de leefbaarheid en de vitaliteit van onze stad. Samen zorgen we ervoor dat Rotterdam een topplek is om te wonen, te leven én te ondernemen!

Nederland, Rotterdam, 24/08/2023, Portret Wethouder Robert Simons Haven, Economie, Horeca en Bestuur, Loco-burgemeester foto Jan de Groen.

Waar ik ook kom vertel ik altijd trots over de Rotterdamse ondernemers. Jullie vormen de ruggengraat van onze economie, waar het midden- en kleinbedrijf goed is voor maar liefst 230.000 banen, wat neerkomt op 60% van de werkgelegenheid in Rotterdam. En vergeet ook niet de bijdrage van lokale producten, ambachten en de dynamiek van de haven en technologische ontwikkelingen die onze stad kenmerken.

Ondernemen zit in het DNA van Rotterdam, zoals jullie het afgelopen jaar hebben bewezen en waarmee we vol vertrouwen het komende jaar tegemoet zien.

Vanuit de gemeente blijf ik me inzetten voor ondernemers. Het Mkb Actieprogramma, dat vorig jaar van start ging, heeft al geleid tot een verbeterde dienstverlening, minder regeldruk en het overwinnen van de ‘lokettenjungle’ voor ondernemers. En met de bedrijventerreinen strategie bewaken we de ruimte voor werken en ondernemen. Maar we willen meer! We nodigen jullie uit om de dialoog aan te gaan, deel te nemen en mee te denken met de gemeente. Jullie stem is van groot belang. Laat van je horen en meld je aan via de website of de socials van Ondernemen010.

Ik nodig je jullie dan ook graag uit om mij aan te spreken, bijvoorbeeld tijdens Ondernemen010 Live! op donderdag 1 februari. Hier ontvang je het laatste nieuws, kom je in contact met collega-ondernemers en ontdek je diverse programma’s en mogelijkheden die de gemeente te bieden heeft.

Ik hoop jullie daar te ontmoeten!

Tot slot wens ik jullie en jullie dierbaren warme feestdagen en een voorspoedig 2024.

Robert Simons

Wethouder Haven, Economie, Horeca en Bestuur (Wijken en kleine kernen)

Deel deze pagina