>
Foto: NorthC Datacenters

NorthC Datacenters breidt uit in Zuid-Holland

14 april 2021

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

NorthC Datacenters, het grootste regionale datacenterbedrijf in Nederland, gaat zijn bestaande datacenter in Rotterdam Zestienhoven uitbreiden. Waar de meeste datacenters zich richten op de regio rond Amsterdam, heeft NorthC vestigingen in Rotterdam Zestienhoven, Rotterdam Waalhaven en Delft. De vestiging in Zestienhoven wordt uitgebreid met 4,5 megawatt aan IT-load en 3.000 m2 aan IT-oppervlakte.

In Zuid-Holland wordt een kwart van de totale Nederlandse economie verdiend, die al voor zo’n zestig procent datagedreven is. Daarnaast biedt de provincie techbedrijven een interessant vestigingsklimaat. En zijn datacenters onmisbaar voor de economie van Zuid-Holland. Zonder een gedegen infrastructuur kan de regio grote maatschappelijke opgaven, zoals de energietransitie, woningbouw en groeiende vraag naar zorg niet realiseren. Ook het telen van gewassen in het Westland of het plukken van tomaten kan niet meer zonder digitale monitoring en robotisering. De Rotterdamse haven zou dichtslibben zonder goede, digitale capaciteitsplanning.

Alexandra Schless, CEO van NorthC: “We willen in Zuid-Holland een sterk en divers regionaal ecosysteem opbouwen met regionale partijen. De ervaring leert dat ondernemingen steeds meer een voorkeur hebben om zaken te doen met bedrijven uit de eigen regio. Enerzijds vanwege cultuur, anderzijds uit praktische overwegingen: bedrijven willen bijvoorbeeld binnen no-time in het datacenter kunnen zijn voor werkzaamheden.”

Zuid-Holland loopt wereldwijd voorop in diverse sectoren die serieus kans maken om maatschappelijke problemen op te lossen, zonder datacenters – is dat onmogelijk.

Roos Vermeij, wethouder economie

Roos Vermeij, wethouder economie in Rotterdam: “Zuid-Holland loopt wereldwijd voorop in diverse sectoren die serieus kans maken om maatschappelijke problemen op te lossen. Maar zonder datacenters – om al die data te verwerken en op te slaan – is dat onmogelijk. We zijn daarom erg blij dat ons ecosysteem zo’n aantrekkelijke vestigingsplaats is voor belangrijke spelers als NorthC. Daar werken we samen met InnovationQuater en de provincie Zuid-Holland hard aan. Dit is een mooi opsteker voor de regio.”

Meer informatie

Lees voor meer informatie het hele artikel op Innovationquarter.nl.