Laat je inspireren bij Ondernemen010 Live!

 • Inhoudstype:
  • Nieuws
 • Thema’s:
  • Ondernemerschap
  • Vitale Kerngebieden

We willen graag met elkaar het nieuwe ondernemersjaar goed inluiden. Daarom organiseren gemeente Rotterdam en MKB Rotterdam-Rijnmond speciaal voor Rotterdamse ondernemers op donderdag 1 februari voor de tweede keer op rij het nieuwjaar event Ondernemen010 Live! Op een unieke Rotterdamse locatie, namelijk het Hulstkampgebouw. 

Foto Ondernemen010 Live!

Pieter van Klaveren (voorzitter MKB Rotterdam-Rijnmond) en Robert Simons (wethouder Economie, gemeente Rotterdam) heten je van harte welkom. Ook hebben we twee ondernemers gevraagd hun ondernemersverhalen, die gaan over toekomstgericht ondernemen, te delen op het podium. Ben je benieuwd hoe Laamia Elyounoussi van de Schone Zaak haar bedrijf inzet als middel om haar maatschappelijke doelen te bereiken en daarmee tegelijkertijd een goede boterham verdient? Wil je weten hoe Marcel Baanen van Bon Bon Catering & Events zijn bedrijf na de verwoestende brand eerder dit jaar heeft voortgezet, hoe hij werkt aan een nieuw pand en een nieuwe toekomst? Laat je dan inspireren door hun persoonlijke verhaal op Ondernemen010 Live! 

In gesprek met de experts

Heb je vragen voor de gemeente Rotterdam of een van de andere dienstverlenende partners in onze stad? Dan ben je van harte welkom op de informatiemarkt. Hier kan je informatie ophalen over onder andere vergunningen, duurzame mobiliteit, starten van een bedrijf, ondersteuning bij groei, duurzaamheidsvouchers, zon op bedrijfsdaken en het digitaliseren van je bedrijf. Of wil je via leuke workshops van andere ondernemers horen hoe zij omgaan met de vernieuwing van hun bedrijf, digitaliseren, duurzaam inkopen of zorgen voor een inclusief personeelsbestand? Schrijf je dan in voor één van de workshops. Verder is er ruim de mogelijkheid om te netwerken met alle aanwezigen, zowel sprekers als mede-ondernemers. En dit alles onder het genot van een lekker ontbijt! 

© June van Noordennen

Programma

 • 07.30 – 08.15 uur: Inloop en ontbijt
 • 08.15 – 08.45 uur: Welkomstwoord door Robert Simons (wethouder Economie, gemeente Rotterdam) en Pieter van Klaveren (voorzitter MKB Rotterdam-Rijnmond)
 • 08.45 – 09.15 uur: Keynote door Marcel Baanen van Bon Bon Catering & Events en Laamia Elyounoussi van de Schone Zaak
 • 09.15 – 09.45 uur: Workshopronde 1:

  Workshop Digiwerkplaatscafé Online Marketing van Digiwerkplaats Rijnmond 
  Online zichtbaar zijn voor je klanten is voor jouw bedrijf belangrijk. En tegelijkertijd volgen de ontwikkelingen elkaar razendsnel op. Tijdens deze workshop neemt een marketingexpert je mee om koers te bepalen in de online wereld. Een werksessie met praktische online & social marketing tips die je verder brengt en waarmee je zelf ook aan de slag gaat!  

  Digiwerkplaats Rijnmond is ook aanwezig op de informatiemarkt. De Digiwerkplaats koppelt ondernemers aan jong talent die hen ondersteunt bij deze vraagstukken. Zo helpen we mkb’ers met hun volgende stap en doen jonge talenten van MBO en HBO direct praktijkervaring op. Wil je een advies of scan op maat? Meld je dan hier aan!  

  Workshop Goed Aannemen met Carolien van Wersch van Voor Goed Agency 
  De Goed Aannemen010 tool slaat de brug tussen werkgevers en de weg naar mensen met een Onbenut Arbeidspotentieel: de OPwerkers. Er zijn al tal van initiatieven, loketten en organisaties die werkgevers kunnen helpen om mensen met een Onbenut Arbeidspotentieel aan te nemen en deze tool maakt de verschillende routes inzichtelijk. Het aannemen van OPwerkers kan van grote waarde zijn voor een bedrijf. Zij helpen bij het invullen van vacatures en zijn een bron van energie op de werkvloer. Met hun kwaliteiten dragen ze bij aan een betere werksfeer en productiviteit. En behalve dat het zakelijk slim is, is het ook een hele mooie manier om iemand een kans te geven en op deze manier iets terug te doen voor de stad! Het is een waardevolle workshop voor iedereen die overweegt om OPwerkers aan te nemen.  
 • 09.45 – 10.00 uur: Pauze en wissel
 • 10.00 – 10.30 uur: Workshopronde 2

  Workshop Stappenplan toekomstig ondernemen – met Mariel van der Poel van installatiebedrijf van der Poel en trainers Boris en André de Groot 
  Hoe zorg je ervoor dat jij als ondernemer ook morgen, volgende week en over een paar jaar een gezond bedrijf hebt? Het antwoord: zorg dat je flexibel blijft, zodat je de snelle veranderingen kunt bijbenen. Want de wereld waarin we ondernemen verandert razendsnel. Van digitalisering tot social media en van de energietransitie tot hoge energieprijzen: ieder half jaar lijkt er wel iets te veranderen. Terwijl je als ondernemer ook nog gewoon de dagelijkse gang van zaken in de gaten moet houden. 

  Om het ondernemers makkelijker te maken, is er nu een handig 10-stappen plan. Tijdens deze workshop leggen Boris en André de Groot de stappen één voor één uit zodat iedereen ze kan volgen. En Mariel van der Poel van het gelijknamige installatiebedrijf vertelt haar ervaringen met het gebruik van dit stappenplan. Zo ben jij ook klaar voor een succesvolle toekomst als ondernemer! 

  Workshop afdeling Inkoop, Gemeente Rotterdam –  met Bas Oosterom  
  Informatie over deze workshop volgt.

Aanmelden

Meld je aan via www.ondernemen010.nl/ondernemen010live. Hier kun je ook alvast je keuze voor de workshops doorgeven. Voor vragen kunt u contact opnemen via Ondernemen010liveso@rotterdam.nl. Heb je voor die tijd al andere ondernemersvragen? Neem contact op met de Ondernemersbalie van de gemeente Rotterdam, bereikbaar via 010 – 267 40 30.  

Deel deze pagina