In gesprek met Rotterdamse ondernemers tijdens Ondernemen010 Live! in de Maassilo

  • Inhoudstype:
    • Nieuws
  • Thema’s:
    • Ondernemerschap
    • Vitale Kerngebieden

In de Maassilo kwamen woensdagavond 1 februari 250 Rotterdamse mkb-ondernemers bijeen om te netwerken, hun vragen te stellen en te luisteren naar inspirerende sprekers. Gemeente Rotterdam organiseerde daar in samenwerking met MKB Rotterdam-Rijnmond het ondernemersevent Ondernemen010 Live!

© June van Noordennen

Tijdens het event zijn ook wensen en ideeën voor het MKB actieprogramma dat we in maart presenteren opgehaald. Volgende week vind je op deze website een uitgebreid verslag in tekst, video en beeld, inclusief handige links naar onderwerpen waarover de deelnemers aangaven meer te willen weten. Ook delen we tips van de sprekers en de aanwezigen van de infomarkt.

Boodschap wethouder Simons: ‘deel uw ideeën!’

Toch alvast een tipje van de sluier. Wethouder Robert Simons drukte de aanwezige ondernemers op het hart om hun ideeën en wensen altijd kenbaar te maken bij de gemeente en haar partners. Op die manier kunnen we de ondernemersdienstverlening verbeteren. Ook had hij een primeur: vanaf 1 februari kunnen Rotterdamse mkb’ers een duurzaamheidsvoucher ter waarde van 800 euro aanvragen.

Pieter van Klaveren, voorzitter MKB Rotterdam Rijnmond sprak over digitalisering en circulariteit, thema’s die bij veel ondernemers leven, en de verschillende netwerken die beschikbaar zijn om ondernemers te ondersteunen bij de opgaves die deze thema’s met zich meebrengen. Keynote-speaker Otto Raspe van Rabobank Research deelde cijfers over de stand van zaken van het Rotterdamse MKB. Volgens hem is er nog veel te doen.

In gesprek met de experts

Ondernemers gingen op de informatiemarkt in gesprek met experts van de vele organisaties die met stands aanwezig waren. Onder andere op het gebied van subsidies, regelingen, verduurzaming, digitalisering, opschaling en talentwerving. Zo bleek bij de stand van Digiwerkplaats Rijmond, die ondernemers kosteloos ondersteuning bieden bij vragen over digitalisering, dat het thema erg leeft onder ondernemers. Er kwamen veel vragen over de vindbaarheid van websites, online marketing, cybersecurity en het gebruik van sociale media bij specifieke doelgroepen.

© June van Noordennen

Sharon van de Goorberg, aanwezig namens haar e-sports onderneming Criminals, was blij verrast over de expertise van de aanwezige organisaties. Toch stipte ze ook een behoefte aan: “Ik zou graag sparren met andere digitale bedrijven. Bijvoorbeeld over de vraag hoe je je digitale business case winstgevend kunt maken.” Ze voerde hierover een verhelderend gesprek over de mogelijkheden van startkapitaal bij de stand van de Rabobank.

Sharon van de Goorberg(r) in gesprek met een adviseur van de gemeente Rotterdam

Een geslaagde avond!

De gemeente, het MKB Rotterdam-Rijnmond en de aanwezige partners kijken terug op een geslaagde avond. We bedanken de ondernemers en alle partners voor hun aanwezigheid en input!

Deel deze pagina