Ondernemer in beeld: Funda Gumus

  • Inhoudstype:
    • Interview
  • Thema’s:
    • Bereikbaarheid

Funda Gumus startte ooit in haar kelder met het maken en verkopen van persoonlijke babycadeaus zoals speenkoorden, kussens en naamborden. Dat ging zo goed dat ze in 2018 een winkel opende op de Beijerlandselaan: WithLoveGiftss. ‘Ik ben zo trots op mijn werk. Ik doe het met veel plezier, want ik mag meekijken in een heel persoonlijk stukje in het leven van mensen.’ Bereikbaar zijn is voor ondernemers ontzettend belangrijk. Ook tijdens verkeersrenovaties. In de reeks Ondernemer in beeld gaan we in gesprek met ondernemers over bereikbaarheid.

Ondernemer Funda Gumus van WithLoveGiftss in haar winkel.

Het assortiment van WithLoveGiftss op de Beijerlandselaan bestaat inmiddels uit veel meer dan zelfgemaakte babyspullen. Je vindt er alles wat je nodig hebt voor een baby of babykamer: schoentjes, kussens, spenen, wiegjes en sets voor ledikanten. Maar ook babynesten in verschillende kleuren en hanglampen van speciale stoffen. Door Funda zelf ontworpen en handgemaakt in Turkije en Spanje. ‘Ook neem ik nog steeds bestellingen aan voor gepersonaliseerde producten. Want daar zijn we natuurlijk ooit mee begonnen. En als mensen een bepaald product of ontwerp in hun hoofd hebben, ga ik graag in gesprek om te kijken hoe we ze toch kunnen helpen. Er is veel mogelijk!’

Betrokken klanten

Funda vertelt vol passie over haar vak: ‘Het is meer dan alleen spullen verkopen. Het is mooi om te zien dat je soms meegaat in het leven van klanten. Er komen bijvoorbeeld mensen binnen voor een cadeau voor een ander, maar hebben zelf ook een kinderwens. Die komen later binnen en vertellen dat ze zwanger zijn. En nog weer later komen ze met het kindje dat alweer bijna naar de basisschool gaat.’ Soms wordt Funda nóg meer betrokken bij de keuzes waar toekomstige ouders voor staan: ‘Ik had eens een stel in de winkel dat bijna ruzie stond te maken omdat ze het niet eens werden over de naam van hun baby. Toen keken ze mij aan en vroegen wat ik nou eigenlijk vond. Daar heb ik me maar niet in gemengd.’

Bereikbaarheid en ondernemen tijdens de renovatie

Over ondernemen tijdens de renovatie van de Roseknoop zegt Funda de klanten en gezelligheid te missen: ‘Hiervoor was het soms zo druk in de winkel dat ik op vrijdag koopavond draaide en ook de koopzondag open was. Dat is in deze tijd niet nodig. Nu heb ik dagen dat ik juist eerder dichtga omdat het zo rustig is.’ Ze vindt wel dat de gemeente haar best doet om het voor de ondernemers en bezoekers gezelliger en aantrekkelijker te maken. Ook bespreekt ze zelf veel ideeën met de gemeente.

Ik weet dat er plannen zijn vanuit het projectteam om het winkelend publiek ook deze kant op te krijgen, bijvoorbeeld met aankleding van de buitenruimte. En ik vind dat het redelijk goed aangegeven is dat de winkels nog steeds bereikbaar zijn. Daar ben ik wel blij mee.

In de reeks Ondernemer in beeld gaan we op Ondernemen010 in gesprek met ondernemers over bereikbaarheid. Lees ook het interview met Ralph Post van Sligro Zuid op onze site.

Renovatie Roseknoop – Ondernemers over bereikbaarheid

Voor de grootschalige renovatie van de Roseknoop zijn we in gesprek gedaan met ondernemers over de werkzaamheden, bereikbaarheid van de onderneming en het contact met de gemeente. Je leest er meer over in de reeks interviews Ondernemer in beeld over bereikbaarheid op Ondernemen010.

Tekst Fahma Sulchan.

Vanaf 9 januari 2023 wordt de Roseknoop gerenoveerd. De Roseknoop is een belangrijk en druk kruispunt. Hier komen de 2e Rosestraat, Beijerlandselaan, Laan op Zuid en het Varkenoordseviaduct samen. Het kruispunt krijgt een grote opknapbeurt. Meer informatie over de Renovatie van de Roseknoop vind je terug op de website van de gemeente Rotterdam.

Meer informatie over bereikbaarheid, bijvoorbeeld vanwege werkzaamheden in jouw omgeving, vind je terug op onze pagina Bereikbaarheid op Ondernemen010.

Deel deze pagina