Ondernemers en wijkbewoners in gesprek over digitalisering in Reyeroord

  • Thema’s:
    • Digitaal
    • Innovatie
    • Ondernemerschap

Het straatbeeld in Rotterdam wordt in toenemende mate gevuld met sensoren. De gemeente Rotterdam kan door digitalisering beter en sneller diensten verlenen aan bewoners en ondernemers en heeft de ambitie om in 2025 een voorbeeldstad in de digitale wereld te zijn. Maar hoe kijken bewoners naar die sensoren en wat kunnen ondernemers leren van bewoners over hun behoeften en wensen ten aanzien van die sensoren?

the walker, sensoren in de wijk Reyeroord
The Walker

Sensoren in de wijk Reyeroord

Om daarover meer te weten te komen organiseerde de gemeente op donderdag 26 januari 2023 een bijeenkomst met ondernemers en bewoners in het Energiehuis in Reyeroord. Het doel van de bijeenkomst was de verschillende partijen met elkaar in gesprek te laten gaan over de sensoren in de wijk Reyeroord.

De avond begon met een wandeling langs de verschillende sensoren in de wijk. Ondernemers lichtten tijdens de wandeling hun eigen sensortechnologie toe aan wijkbewoners, zoals dynamische verlichting, akoestische camera’s, de CENT-R, energie opwekkende panelen, vulgraadsensoren en routemonitoring.

Sensoren in de wijk Reyeroord, wandeling 26 januari ondernemers en bewoners
Foto: Debbie Duurland

Na de wandeling konden bewoners, ondernemers, medewerkers van de Hogeschool Rotterdam en ambtenaren van de gemeente met elkaar in gesprek over sensortoepassingen in de wijk Reyeroord. De verdiepende gesprekken in het Energiehuis maakten het mogelijk om meer over elkaar en de toepassingen te weten te komen. Wijkbewoners konden van ondernemers te weten komen wat de technologie in hun wijk precies doet. En ondernemers kregen van de bewoners input over het gebruik van hun sensoren.

Bewoners gaven als tip mee: wees eerlijk en transparant over wat je gaat doen met techniek of sensoren, over zowel over de positieve als de negatieve effecten.

Digitaal ondernemen

Kijk op de pagina digitaal ondernemen, voor meer informatie en inspiratie.

Deel deze pagina