Ondernemers opgelet: H2Makers Meet-Up en opening MKB-loket!

  • Inhoudstype:
    • Nieuws
  • Thema’s:
    • Innovatie
    • Maritiem
    • Ondernemerschap

H2Makers is hét nieuwe kenniscentrum over waterstof voor de Zuid-Hollandse maakindustrie. In mei 2023 is H2Makers gelanceerd tijdens de World Hydrogen Summit, in het bijzijn van Eurocommissaris Frans Timmermans en de Rotterdamse Wethouder Robert Simons.

H2Makers met Frans Timmermans en wethouder Simons tijdens World Hydrogen Summit 2023
© Jan de Groen

Waarom is H2Makers voor mij relevant?

De ontwikkelingen op het gebied van waterstof komen in een stroomversnelling. Waterstof biedt niet alleen een economische groeikans voor grote industrie, maar ook voor het regionale mkb. H2Makers helpt ondernemers in de maakindustrie bij het bedienen van de nieuwe markt van waterstof gerelateerde componenten en assemblages. Van elektrolyse, opslag en transport tot toepassing in industrie, mobiliteit (weg, lucht, maritiem) en andere toepassingen. Een nieuwe markt betekent ook een kans om nieuwe waardeketens te ontwikkelen. Daarom zet H2Makers zich in om het netwerk rondom de regionale waterstof maakindustrie samen met het mkb verder te ontwikkelen.

Wat doet H2Makers concreet voor mij als maakbedrijf?

❓ MKB-loket. H2Makers is het MKB-loket voor al jouw vragen over waterstof: van marktkansen en business case, tot subsidies en vergunningen.

💡 Kennis en netwerk. H2Makers zet in op innovatie, kennisdeling en regionale ketensamenwerking. H2Makers helpt het mkb bij het vinden van partners in de keten, waarmee samenwerkingen tot stand komen en geïntegreerde oplossingen ontwikkeld worden voor klanten.

🧪️ Test- en ontwikkelcentra. H2Makers maakt test- en ontwikkelfaciliteiten voor waterstof toegankelijk voor het mkb, waarin nieuwe componenten, integraties en toepassingen getest en gedemonstreerd kunnen worden.

👩‍🎓 Arbeid en onderwijs. H2Makers ondersteunt de ontwikkeling van waterstofopleidingen en –cursussen op mbo- en hbo-niveau om nieuwe makers op te leiden voor de waterstofindustrie. Ook draagt H2Makers bij aan het ontwikkelen van cursussen voor bij- en omscholing van medewerkers van bedrijven in samenwerking met relevante branches en brancheorganisaties.

Het MKB-loket

H2Makers werkt door en voor het mkb en is beschikbaar voor het beantwoorden van jouw vragen over waterstof:

Business cases
Overweeg je een nieuw product of dienst gericht op de waterstofmarkt? Wij helpen je je propositie scherp te krijgen en partners te vinden. We werken daarbij samen met partners zoals InnovationQuarter, TNO en andere onafhankelijke experts.

Vergunningen
Wil je bedrijfsactiviteiten ontwikkelen voor waterstof en heb je daarvoor een vergunning nodig (of weet je dat niet zeker)? Wij helpen je aan de juiste route voor een vergunning en helpen je bij het vinden van de juiste mensen bij de omgevingsdienst DCMR en gemeenten.

Locatiebepaling
Heb je de ambitie om je bedrijf te vestigen in Zuid-Holland? H2Makers ondersteunt je bij het vinden van goede locaties voor waterstofactiviteiten.

Subsidies
Ga je investeren in producten of diensten voor de waterstofmarkt? H2Makers geeft inzicht in de beschikbare subsidieregelingen voor jouw waterstofactiviteiten.

Stuur je vraag naar info@h2makers.nl en H2Makers gaat er mee aan de slag!

H2Makers Meet-Up: 31 augustus 2023

De missie van H2Makers is om de waterstof maakindustrie te laten groeien in de komende jaren. H2Makers wil de maakindustrie laten zien wat voor waterstof oplossingen er op de markt komen. Zodat ondernemers weten waar de waterstofmarkt naartoe beweegt.

Op donderdag 31 augustus 2023 organiseert H2Makers een Meet-Up bij Platform Zero in Rotterdam. H2Makers nodigt bedrijven uit die iets kunnen vertellen over hun vraag aan de maakindustrie. O.a. het Rotterdamse Zepp Solutions is aanwezig. Een groeiend bedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen van brandstofcelmodules waarin alle benodigde componenten geïntegreerd zijn die nodig zijn voor de productie van elektriciteit uit waterstof, van lucht- tot waterstoftoevoer en van hard- tot software. Ook Watermeln staat op het podium. Dit bedrijf levert geïntegreerde, op waterstof gebaseerde aggregaten voor evenementen en andere toepassingen.

Beide bedrijven zitten in een boeiende groeifase waarin zij straks zowel moeten opschalen in productie als de afzet in de markt. Daarvoor zijn partners nodig die componenten kunnen leveren, assemblage kunnen regelen en partners die in deze oplossingen een nieuwe kans in de markt zien.

Aanmelden H2Makers Meet-Up

Heb jij een maakbedrijf en zie jij kansen in de waterstofmarkt? Meld je dan uiterlijk 24 augustus aan voor de H2Makers Meet-Up en kom in contact met ons netwerk. Aanmelden kan via Linkedin.

Deel deze pagina