>

Zuid-Holland in trek bij hoogwaardige technologische bedrijven

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

De bedrijven die in 2018 kozen voor de regio Zuid-Holland zijn sterk innovatief en technologisch geavanceerd. Ze zijn vooral actief in de sectoren Life Sciences, (Cyber) Security, Hightech en IT, Sustainable Energy en Horticulture.

Volgens InnovationQuarter trok onze regio vorig jaar vooral hoogwaardig technologische bedrijven aan zoals het Chinese GenScript, Magnet Forensics uit Canada en het Amerikaanse GE Healthcare. In 2018 begeleidde InnovationQuarter in totaal 53 (buitenlandse) bedrijven die een nieuwe vestiging openden of bestaande activiteiten uitbreiden in Zuid-Holland. Bedrijven uit de Verenigde Staten en China gaan aan kop met elk elf bedrijven. Canada volgt met vier bedrijven. Deze 53 bedrijven zorgen naar eigen inschatting samen binnen drie jaar voor ruim 1.113 banen, waarvan 853 nieuwe en 260 behouden arbeidsplaatsen. En investeren 214 miljoen euro in de regio.

Komst European Medicines Agency

Het grootste aantal van de bedrijven die in 2018 naar onze regio kwamen is actief in de sector Life Sciences & Health. Het gaat om dertien bedrijven waaronder zowel biomedische als medisch-technologische bedrijven. Door het voornemen van het Verenigd Koninkrijk om de Europese Unie te vertalen, kwam het European Medicines Agency (EMA) naar Nederland. De komst van de EMA is een sterke toevoeging voor de Nederlandse sector Life Sciences & Health en maakt Nederland een aantrekkelijke vestigingsplaats voor internationale bedrijven in deze sector. Er is niet alleen een sterke interesse van biomedische bedrijven te zien maar ook van medisch-technologische bedrijven. De vestiging van GE Healthcare in Rotterdam en 10x Genomics in Leiden zijn hier voorbeelden van.

Succesvolle nationale en regionale samenwerking

Het voltooien van deze 53 investeringsprojecten is mede een succes vanwege de goede nationale en regionale samenwerking. Op nationaal niveau werkt InnovationQuarter nauw met samen met de Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA), een uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, en is partner van het Invest in Holland netwerk. Op regionaal niveau werkt InnovationQuarter sinds 2014 zowel strategisch als uitvoerend samen met Rotterdam Partners en The Hague Business Agency.

Innovation Quarter

InnovationQuarter is de regionale ontwikkelingsmaatschappij voor Zuid-Holland. InnovationQuarter werkt samen met bedrijven en andere partners om kansen voor innovatie en economische vernieuwing in de regio te vinden en te benutten en zo Zuid-Holland economisch te versterken.

Bron: InnovationQuarter / Investeren & innoveren in Zuid-Holland