Herbruikbare koffiebeker

Ondersteuning voor horecaondernemers

  • Inhoudstype:
    • Nieuws
  • Thema’s:
    • Food
    • Horeca

Horecaondernemers krijgen vanaf volgend jaar te maken met nieuwe wetgeving voor wegwerpverpakkingen. Vanaf juli 2023 mogen deze niet meer gratis worden meegegeven en moet een herbruikbaar alternatief of ‘Bring your own’ worden aangeboden. Vanaf januari 2024 geldt er een verbod op wegwerp. Daarom wilt de gemeente horecaondernemers ondersteunen bij deze overgang.

Toekomstbestendig

Het verbod op wegwerp vraagt horecaondernemers aanpassingen om te voldoen aan de nieuwe wetgeving. Vanuit de Gemeente Rotterdam willen we ondernemingen ondersteunen in deze overgang om jouw horecaonderneming toekomstbestendig te maken. Daarom werken we, samen met verschillende grote en kleine horecaondernemers en ketens aan een infrastructuur voor hergebruiksystemen voor bekers en maaltijdbakjes in Rotterdam en omgeving.

Natuurlijk is het ook belangrijk dat deze infrastructuur ook past bij jouw onderneming. Met deze enquête willen we daarom een beter beeld krijgen van jouw behoeften als ondernemer. Het invullen duurt ongeveer 10 minuten, en draagt bij aan een infrastructuur waar jij als ondernemer gebruik van kunt maken. Samen maken we de overgang makkelijker, en maken we hergebruik het nieuwe normaal.

Hieronder vind je een overzicht met alle maatregelen vanaf juli 2023 op een rij.

Infographic maatregelen

Meer informatie

Deel deze pagina