>

Onderwijs open, andere coronamaatregelen verlengd

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Stap voor stap wil het kabinet afstand doen van de anderhalvemetersamenleving. Vanaf 30 augustus geldt de 1,5 meter afstand niet meer in het mbo, hbo en op universiteiten. Alle andere bestaande maatregelen worden verlengd tot en met 19 september. Op 17 september besluit het kabinet of er een volgende stap wordt gezet in het opengaan van de samenleving. Op die datum wordt er een nieuwe persconferentie gegeven.

Onderwijs

Studenten aan mbo-scholen, hogescholen en universiteiten kunnen in het nieuwe studiejaar weer fysiek les volgen. De 1,5 meter geldt dan niet meer. Wel zijn er nog een aantal regels: een groep mag niet groter zijn dan 75 personen en het gebruik van mondkapjes buiten de les- of collegezalen blijft de norm. Ook het advies om zelftesten te gebruiken blijft in stand.

Overige maatregelen

Alle eerder afgekondigde maatregelen blijven staan tot en met 19 september. Zo blijft in de horeca een vaste zitplaats verplicht en moeten horecaondernemers om middernacht hun deuren sluiten. Ook nachtclubs en discotheken blijven gesloten tot midden september. De coronamaatregelen voor evenementen worden verlengd. Het advies om zoveel mogelijk thuis te werken én om niet in de spits te reizen blijft staan.

Stap voor stap open

Het kabinet hoopt 20 september de 1,5 meter afstand ook in de rest van de samenleving los te laten. Hiermee vervallen dan ook de meeste andere maatregelen. Nachtclubs en discotheken dan nog wel gesloten.

Vanaf 20 september moet er in de horeca, in bioscopen en theaters en bij evenement gewerkt worden met coronatoegangsbewijzen. Om binnen te komen heb je een bewijs nodig. Het streven is om alle beperkingen te laten vervallen per 1 november.