>
Foto: gemeente Rotterdam

Donner opent deel nieuwe winkel

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Boekhandel Donner heeft een groot deel van zijn nieuwe winkel in het voormalige gebouw van ABN AMRO geopend

Volgend jaar wordt het verbouwde pand aan de Coolsingel, genaamd Forum, opgeleverd. Er komen diverse winkels, horeca en 103 appartementen.

Met de opening van een groot gedeelte van de nieuwe winkel op 5 september zijn de contouren van de nieuwe winkel zichtbaar geworden. Een belangrijke mijlpaal naar de officiële opening van het nieuwe Donner in het voorjaar van 2019, wanneer ook het atrium met theater klaar is en de extra ingang aan het Binnenwegplein bereikbaar is voor het publiek.

Van faillissement naar nieuw pand

In het rijksmonument aan de Coolsingel 119 bouwt Donner aan een boekhandel van 4.000 m2. Een winkel met een breed assortiment aan boeken, cadeauartikelen, een antiquariaat, bladmuziek en CD’s, horeca en een theater. In 2014 wist boekhandel Donner een doorstart te maken. Vijf boekverkopers stonden op om Donner als zelfstandige boekhandel aan de stad terug te geven. Met een publicitair offensief en een crowdfundingsactie kon het benodigde geld bijeengebracht worden. 1.750 boekenliefhebbers namen hun aandeel en vormden een coöperatie. Tezamen met zeven particuliere investeerders kon de nieuwe BV worden opgericht. De vijf werden als directie aangesteld. Lees 'het verhaal van Donner'.

Herontwikkeling ABN AMRO-gebouw

De nieuwe Donner is gevestigd in het voormalige ABN AMRO-gebouw aan de Coolsingel. Dit rijksmonument, met de nieuwe naam Forum, wordt in oude luister hersteld. ABN AMRO keert terug met een kantoor en een ‘moderne bankshop’. Forum is gelegen tussen Coolsingel, Binnenwegplein, Lijnbaan en de Koopgoot. Concreet gaat het om circa 64.000 m2 ruimte voor winkels, horeca, kantoren en appartementen.

Nieuwe winkels en een woontoren

Aan de Koopgoot-zijde van het gebouw komt een aantal nieuwe winkels en horeca. In de ruimte tussen het oude bankgebouw en de (uitbreiding van de) Lijnbaanwinkels komt een grote vestiging van kledinggigant Primark. Deze krijgt een entree aan de zijde van de Koopgoot én aan de kant van het Binnenwegplein (het voormalig Jungerhanspand). Verder wordt de oude kantoortoren die in dit gebied staat omgebouwd tot een woontoren. Er komen 103 huurwoningen (tussen 85 en 120 vierkante meter). De huren gaan tussen de circa 1.200 en 1.600 euro per maand bedragen. Verder komt er een aantal nieuwe winkels in het gebied. Aan de zijde van de ‘Koopgoot’ vestigt zich onder meer de populaire Amerikaanse hamburgerketen Five Guys.

Als alles volgens planning verloopt wordt het volledige pand in september 2019 opgeleverd.