Actueel

Laat je inspireren door ondernemers in Rotterdam en onze regio. Het laatste nieuws, interviews, ondernemersverhalen en regelingen lees je hier.

Filters voor de berichten

Lijst van berichten

  • In samenwerking met bewoners, bedrijven en kennisinstellingen hebben we experimenten opgezet in de wijk Reyeroord om ervaring op te doen met het gebruik van sensoren, Living Lab Sensible Sensor Reyeroord.…

    Thema’s:
    • Digitaal
  • In de wijk Reyeroord wordt burgers gevraagd wat zij willen weten over sensoren in de stad

    1. Waarom vind je Participatie & Design in de Smart City belangrijk? De afgelopen twee jaar heb ik veel Rotterdammers gesproken over de Smart City. Ik wilde beter snappen hoe…

    Thema’s:
    • Innovatie
  • Falafval

    Falafval is de eerste gebruiker van de Foodhub bij het gloednieuwe BlueCity Lab in de kelder van het voormalig subtropisch zwembad Tropicana aan de Maasboulevard. De producent van falafel uit…

    Thema’s:
    • Circulair
  • reisbureau

    Reisbureau Buitenlandsche Zaken gooide het roer helemaal om na de uitbraak van COVID-19. In plaats van culinaire reizen naar sterrenrestaurants over de hele wereld, verkoopt het team nu allerlei verse…

    Thema’s:
    • Food
  • Supply Chain

    Rotterdam is één van de belangrijkste logistieke hubs ter wereld. Hier zijn professionals uit alle windstreken bezig met het regelen van de import en export van goederen die de hele…

    Thema’s:
    • Food
  • Kees van Steensel - Verduurzamen met plezier

    Kees van Steensel is directeur van Van Steensel Assurantiën, maar ook kantoorpandeigenaar. Hij begon een aantal jaar geleden al met het verduurzamen van zijn pand in Prins Alexander. Waarom besloot…

    Thema’s:
    • Duurzaamheid
  • De gemeente Rotterdam investeert in Rotterdamse innovaties die bijdragen aan een schoner, slimmer en zuiniger energiesysteem. Er zijn zeven initiatieven bijgekomen die hiervoor een financiële bijdrage ontvangen uit het programma…

    Thema’s:
    • Duurzaamheid
  • West-Kruiskade: Een beleving waar de straat het decor is

    Sinds 2015 is de West-Kruiskade een BIZ (bedrijveninvesteringszone). Ondernemers én pandeigenaren investeren hier, ieder vanuit hun eigen BIZ-stichting, gezamenlijk in hun omgeving om zo het winkelgebied aantrekkelijk te maken en te houden. Maar…

  • Eigenaren van SUE

    In mei opende SUE Food de tweede vestiging in Rotterdam en het aantal verkooppunten stijgt. De producten zijn suikervrij, glutenvrij, lactosevrij en vegan, en sluiten aan op de trend van…

    Thema’s:
    • Food