>

Rotterdam partner Philips Innovation Award

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

De gemeente Rotterdam wordt een actieve partner in de Philips Innovation Award. Doel is om ondernemende studenten uit te dagen van hun een idee een lopend bedrijf te maken.

Rotterdam is al actief in veel innovatienetwerken, stelt wethouder Barbara Kathmann. Toch ziet zij in deze awards een goede aanvulling: “Ons college wil start-ups en scale-ups extra ondersteunen in hun ontwikkeling. De focus op studenten is interessant: jonge talenten zorgen voor de groei van ons innovatie ecosysteem. Die wil je snel bereiken.”

Frans van Houten, CEO van Royal Philips, partner van de Philips Innovation Award: “Het is fantastisch dat de gemeente Rotterdam nu actief betrokken is bij de Philips Innovation Award, die georganiseerd wordt door studenten voor studenten om innovatie en ondernemerschap te stimuleren. Er zit hier veel jong innovatietalent in de regio, en ik hoop dat we er samen een positieve impuls aan kunnen geven.”

Actieve partner

Projectleider Maarten Keesman vertegenwoordigt de gemeente bij de awards: “Het is voor ons vooral interessant om betrokken te zijn bij de inhoud van het programma: welke challenges zijn voor de partners interessant, hoe reageren de deelnemers erop? We draaien mee in het programma en zitten zo heel dicht op het vuur.”

Veel winnaars

Officieel zijn er twee prijzen te winnen: de Innovators Award en de Rough Diamond Award. Het programma dat deelnemers doorlopen om te winnen, versnelt sowieso de ontwikkeling van hun bedrijf. Wethouder Kathmann is gecharmeerd van de opzet van de awards: “Het spreekt mij vooral aan dat we hiermee een grotere groep talenten vooruit kunnen helpen. Ik ben ontzettend benieuwd naar de deelnemers en hun groeisprongen.”

De Innovatiemarkt en halve finale van de Philips Innovation Award vindt plaats op woensdag 20 maart 2019, de grote finale op maandag 6 mei 2019 in Rotterdam.