>

Pitchavond voor culturele plannen

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Je culturele plan pitchen en dezelfde avond nog horen of je subsidie krijgt. Dat kan binnenkort met Pitcher Perfect 010: een laagdrempelige vorm van projectfinanciering voor organisaties, stichtingen en particulieren die niet terecht kunnen bij de reguliere subsidieloketten voor kunst en cultuur.

De gemeente Rotterdam organiseert vanaf nu twee keer per jaar een openbaar toegankelijke pitchavond waar maximaal twintig deelnemers hun plannen presenteren. De inschrijving voor de eerste pitchavond opent op 1 maart.

De pitchavond werd in 2018 als eenmalige pilot georganiseerd. De formule bleek succesvol. De pitchers beoordelen zelf hun medepitchers en adviseren over de te verstrekken bedragen. Aan het eind van de avond is het totaalbedrag van 90.000 Euro verdeeld over maximaal twintig deelnemers. Per aanvraag geldt een maximum van 10.000 euro.

De gemeente wil alternatieve vormen van subsidie en financiering aanbieden aan een groep culturele ondernemers en kunstenaars, die nu vaak geen subsidie kunnen vinden die bij hen past. Pitcher Perfect 010 is een van die alternatieven.