Derde plaats voor Pieter Pot bij KVK Innovatie Top 100 – Editie 2022

  • Inhoudstype:
    • Nieuws

In oktober 2022 presenteerde de KVK voor de 17e keer de KVK Innovatie Top 100 voor Nederlandse midden- en kleinbedrijven. Er zijn drie Rotterdamse bedrijven genomineerd: Drop & Loop en Pieter Pot, die beiden een circulair initiatief hebben ontwikkeld om afvalproductie te reduceren, en Conversation24, een innovatieve communicatiedienst.

Pieter Pot in KVK Innovatie Top 100

Op woensdag 30 november maakte de KVK de definitieve ranglijst bekend. Het Rotterdamse Pieter Pot is daarbij als derde geëindigd. Zij bezorgen producten aan huis in herbruikbare glazen potten. Op die potten zit statiegeld, dit krijgt de consument terug wanneer hij de lege potten weer inlevert bij de volgende bestelling. Alle potten die terugkomen, worden gewassen en opnieuw gevuld. Bij Pieter Pot nemen ze de totale duurzaamheid van het hele traject onder de loep, van het vullen en wassen van de potten tot het vervoer heen en terug.

De Pieter Potten van Pieter Pot

Pieter Pot wil graag alle overbodige verpakking de wereld uit helpen. Klanten die kiezen om boodschappen te doen in herbruikbare potten, reduceren afval, verkleinen hun CO2-footprint. Daarnaast stimuleren zij een verandering in het verpakkingssysteem. De teller van het aantal bespaarde verpakkingen staat nu al op 3.420.361.

Pieter Pot is ooit gestart als Puur Bezorgd.

Klik hier voor een overzicht van de volledige ranglijst van de KVK Innovatie Top 100 – Editie 2022.

Deel deze pagina