>
Foto: Hans Tak

Pilot polsbandjes horeca

1 oktober 2021

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Pilot polsbandjes horeca

De gemeente start vrijdag 1 oktober met een pilot met polsbandjes in de horeca

Sinds 25 september moeten horecaondernemers coronatoegangsbewijzen controleren. Om de horecaondernemers te ontlasten heeft het ministerie van Veiligheid en Justitie toestemming gegeven om gebruik te maken van een polsbandje bij de controle van het coronatoegangsbewijs.

De gemeente Rotterdam werkt hier aan mee met twee mobiele controlepunten in het Centrum. Bezoekers van de horeca kunnen bij deze punten op vertoon van hun ID en coronatoegangsbewijs een polsbandje halen voor horecabezoek. Met dit polsbandje hebben bezoekers toegang tot alle horeca in het gebied waar zij zich bevinden.

Op vrijdag 1 oktober en zaterdag 2 oktober worden de controlepunten ingezet. Hierna wordt gekeken of het gebruik van deze controlepunten wordt voortgezet en uitgebreid op meerdere plekken in de stad.

Beste ondernemers,

De gemeente start met de pilot Polsbandjes bij controle coronatoegangsbewijs in het Centrum.

Sinds 25 september mogen horecagelegenheden alleen bezocht worden met een Identiteitsbewijs en een coronatoegangsbewijs. Van horecaondernemers wordt verwacht dat ze deze bewijzen controleren zodat bezoekers naar binnen mogen. Om deze controle goed te laten verlopen is extra inzet van de horeca nodig. Om de horecaondernemers te ontlasten heeft het ministerie van Veiligheid en Justitie toestemming gegeven om gebruik te maken van een polsbandje bij de controle van het coronatoegangsbewijs.

De gemeente Rotterdam werkt hier aan mee. Dit doen we met twee mobiele controlepunten in het Centrum. Bezoekers van de horeca kunnen bij deze punten op vertoon van hun ID en CTB een polsbandje halen voor horecabezoek. Ook wordt hier de verplichte gezondheidscheck afgenomen. Met dit polsbandje hebben zij toegang tot alle horeca in het gebied waar zij zich bevinden.

Wij beginnen met het inzetten van controlepunten op vrijdag 1 oktober en zaterdag 2 oktober. Hierna wordt gekeken of het gebruik van deze controlepunten wordt voortgezet en uitgebreid op meerdere plekken in de stad.

Aandachtspunten:

De locaties waar de mobiele controlepunten staan zijn:

Stadhuispassage/Kruiskade
Witte de Withstraat

Bij de controlepunten kunnen bezoekers van 16:00 uur tot 23:00 uur terecht.
Het polsbandje is alleen op de dag van afgifte geldig en heeft per dag een andere kleur.
De controlepunten worden bemenst door medewerkers van een beveiligingsbedrijf, zij zijn herkenbaar aan een wit jasje met daarop de tekst 'Controlepunt'.

Dit eerste weekend zullen bezoekers geïnformeerd worden met tekstkarren over de aanwezigheid van de controlepunten.


Hoogachtend,

Ing. A. Aboutaleb
Burgemeester