>

Prinsjesdag 2020: belangrijkste plannen ondernemers

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Steun en herstel voor economie en arbeidsmarkt

Het kabinet verwacht € 12 miljard uit te geven aan herstel van de economie en arbeidsmarkt. Dat is nodig om bedrijven, werknemers en werkzoekenden te ondersteunen die problemen hebben door de coronacrisis. Het geld is onderdeel van het derde steun- en herstelpakket na de maatregelen tegen het coronavirus.
 

Investeringen voor economisch herstel en groei

In het Nationaal Groeifonds komt de komende 5 jaar € 20 miljard beschikbaar voor investeringen in welvaart op de lange termijn. Het Nationaal Groeifonds is een nieuw fonds. Het geld gaat naar kennisontwikkeling, infrastructuur en onderzoek, ontwikkeling en innovatie. Een onafhankelijke commissie van experts beoordeelt de projectvoorstellen en adviseert het kabinet welke projecten geschikt zijn. Het kabinet wil daarmee zorgen dat ook volgende generaties kunnen wonen in een Nederland met goede zorg, goed onderwijs, een leefbare omgeving en genoeg geld om zelf te kunnen besteden.

Het kabinet wil dat ook bedrijven blijven investeren. Zodat het weer beter gaat met de economie. En Nederland weer uit de crisis komt. Het kabinet investeert daarom in 2021 vervroegd € 2 miljard. Dat geld gaat naar infrastructuur en verduurzaming. En maakt het met belastingmaatregelen aantrekkelijk voor bedrijven om te investeren.

Lees hier meer over de belangrijkste plannen voor ondernemers 2021
 

Bekijk hieronder een filmpje van het Ministerie van Financiën over nieuwe kansen zoeken als ondernemer.