>

Problemen om gebruik te maken van de Tegemoetkoming Schade Covid-19?

28 maart 2020

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Er komen diverse signalen binnen van ondernemers die gebruik willen maken van de noodregeling voor ondernemers (Tegemoetkoming Schade Covid019), dat de SBI code van hun bedrijf niet van toepassing is voor deze regeling.

Het gaat dan bijvoorbeeld om marktkooplui, mondzorgpraktijken en anderen, die niet naar aanleiding van de RIVM adviezen verplicht gesloten zijn.

Wij zijn in gesprek met de Rijksoverheid om uit te zoeken hoe dit nu tot stand is gekomen, omdat de verwachting was dat alle ondernemers die hun bedrijf hebben moeten sluiten (ook naar aanleiding van o.a. de Tijdelijke wet maatregelen COVID-19: de coronawet) hier voor in aanmerking zouden komen.

Update 28 maart: Uitbreiding TOGS-regeling: ook ondernemers in de non-food kunnen aanvragen doen

Extra groepen ondernemers in de non-food-sector zoals winkeliers kunnen vanaf maandag 30 maart 2020 ook gebruikmaken van de regeling Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19 (TOGS).

Ondernemers die recht hebben op de TOGS-regeling, maar zien dat zij geregistreerd staan onder een andere zogenoemde SBI-code in het Handelsregister kunnen dit melden bij uitvoeringsorganisatie RVO.nl. Als ondernemers door een verkeerde registratie tussen wal en schip dreigen te vallen, worden per geval bekeken.