>
Foto: AIR

Rotterdam Architectuurprijs 2018

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

De inschrijving is gestart!

Wat hebben De Markthal, Het Schieblock, De RDM Campus en Rotterdam CS gemeen? Zij hebben allemaal eerder de Rotterdam Architectuurprijs gewonnen. Samen met AIR is de gemeente Rotterdam op zoek naar een nieuwe winnaar. Architecten, opdrachtgevers, bouwers en andere betrokkenen worden uitgenodigd om hun project voor 10 oktober in te dienen voor de Rotterdam Architectuurprijs 2018.

Welke gebouwen?

Elk type gebouw kan meedingen naar de prijs – of het nu klein of groot is, een kantoor, school, woongebouw, kerk, brug, sportgebouw of iets anders. De Rotterdam Architectuurprijs (RAP) is niet alleen op zoek naar nieuwbouw maar ook naar transformaties van bestaande architectuur. Alle inzendingen krijgen een plek op de site en dingen mee naar de vakjuryprijs en de publieksprijs.

Juryprijs en publieksprijs

De Rotterdam Architectuurprijs is een onafhankelijke prijs voor de stad, een initiatief van de gemeente Rotterdam, georganiseerd door AIR, het architectuurcentrum van Rotterdam. Alle inzendingen dingen mee naar de vakjury- en publieksprijs. Voor elke editie wordt een nieuwe jury samengesteld. Deze bestaat uit vijf deskundigen die elkaar aanvullen in kennis en expertise en een afspiegeling vormen van het veld. De jury beoordeelt de inzendingen en wijst genomineerden en winnaar aan. Iedereen die de architectuur van Rotterdam een warm hart toedraagt, kan in de maand november stemmen op de gebouwen uit de juryselectie.

Meer informatie: www.rotterdamarchitectuurprijs.nl.