Recht voor z’n raap: Tim Buining

  • Inhoudstype:
    • Interview
  • Thema’s:
    • Ondernemerschap

Begin van het jaar benaderde Tim van Bodymindfitness22 Ondernemen010 met ondernemerstips om fit te worden. En een gezond bedrijf willen we natuurlijk allemaal. Soms heb je daar alleen een beetje hulp bij nodig. En daarin is Tim gespecialiseerd. Als coach helpt hij ook jou als ondernemer om fit te worden én te blijven. Goede voornemens heb je als ondernemer tenslotte niet alleen aan het begin van het jaar toch? Daarom in Recht voor z’n raap: Tim Buining van Bodymindfitness22.

Recht voor z'n raap: Tim Buining van Bodymindfitness22
© Tim Buining Bodymindfithess22

Goede voornemens

Ken je dat? Ieder jaar start je met goede voornemens om fit te worden én te blijven. Wij vroegen Tim om tips. En die gaf hij, recht voor z’n raap. Volg deze vijf gratis tips om aan de slag te gaan met je goede voornemens als ondernemer om je eigen gezondheid te verbeteren en daarmee ook jouw onderneming.

1. Start gewoon

Zorg dat je start, zonder de ‘perfecte’ start te willen maken. Je kan al starten met iets simpels als vaker te gaan wandelen, het maakt niet uit wat voor beweging je jezelf aan blootstelt. Als je maar meer gaat bewegen. Doe iets wat je leuk vindt.

2. Leg je vooruitgang vast

Hou je progressie bij! Als je start met een wekelijkse wandeling van 5km, en je eindigt na een jaar met een dagelijkse wandeling van 5km, dan heb je flinke progressie gemaakt. Het zien van dit overzicht aan data, kan je enorme motivatie geven om door te gaan.

3. Verandering

Vraag je af welk gedrag nodig is om jouw doel te behalen. Omschrijf het gedrag wat jij moet vertonen om jouw doel te behalen, hoe je jezelf gaat belonen voor het positief uitvoeren van dit gedrag. En wat jou hierin kan tegenhouden. Als je van tevoren je valkuil omschrijft, en dan een plan verzint wat je anders kan doen. Dan ben je minder geneigd weer in dezelfde val te trappen. De focus ligt vooral op wat je wel wilt, en op het bemoedigen van het gewenste gedrag.

4. Vraag om support

Er is altijd wel iemand in je netwerk die een actieve levensstijl heeft. Diegene zal vast blij zijn om je te helpen met wat advies. Zo niet, dan mag je Tim ook vrijblijvend mailen info@bodymindfitness22.nl of via Instagram @bodymindfitness22 benaderen.

5. Gewoon doen

Eigenlijk weet je dit al. Stoppen met in je hoofd zitten over dit stuk in je leven, en start met bewegen. Je zit al genoeg in je denk werk voor je onderneming, nu is het tijd om je lijf wat terug te geven. Door te sporten ervaar je meer rust in je hoofd, en je zult creatiever zijn. Just go.

Conclusie

Als een ambitieuze ondernemer, vergeten we wel eens dat een gezond lijf en ijzersterke mindset de basis is van je bedrijf. Start met meer bewegen, zonder naar het perfecte te streven. Hou je progressie bij, en zorg dat je een duidelijke visie hebt voor waar je naartoe wilt werken met de juiste acties die het gat dichten tussen visie en realiteit. 

Meer over Tim en Bodymindfitness22

Tim Buining is met Bodymindfitness22 gestart vanuit de ambitie “om mensen te helpen met sport”. Met een visie dat je de beste versie van jezelf wordt middels een holistische aanpak. Bewegen, eten, rusten en tot jezelf en de natuur komen. Lees hier meer over op de website van Bodymindfitness en volg Tim en zijn inspiratieposts op Instagram.

Ook een goed verhaal? Dan zoeken we jou!

Bij Ondernemen010 zijn we altijd op zoek naar verhalen uit onze mooie stad. Rotterdamse ondernemers met een ‘goed verhaal’, dat als inspiratie voor andere ondernemers kan dienen, vertellen op onze website en socials hun verhaal. Zo maken we het samen in Rotterdam. Ben jij of ken jij een Rotterdamse ondernemer met een goed verhaal? Denk jij dat je andere ondernemers kunt inspireren en verder kan helpen? We komen graag met je in contact! Meld je aan via ondernemen010@rotterdam.nl.

Recht voor z’n raap op Ondernemen010

In ‘Recht voor z’n raap’ stellen we vijf vragen aan een ondernemer, niet meer, niet minder. Korte en inspirerende interviews met ondernemers uit uiteenlopende branches in de stad. Meer inspiratieverhalen lezen? Bekijk andere interviews en laat je verder inspireren.

Deel deze pagina