>

Hogescholen en Universiteiten lanceren kenniswebsite voor retailsector

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Twaalf Nederlandse hogescholen en universiteiten, verenigd in het Retail Innovation Platform, hebben afgelopen week een nieuwe kenniswebsite voor de retailsector gelanceerd: retailinsiders.nl.

Bundelen van kennis

Het doel van de site is om cijfers en kennis over de retailsector te bundelen en beter toegankelijk te maken. Jesse Weltevreden, professor Digital Commerce bij de Hogeschool van Amsterdam en voorzitter van het Retail Innovation Platform vertelt: “Middels praktijkgericht onderzoek willen we retailers helpen om te innoveren, maar de kennis die we ontwikkelen bereikt lang niet alle retailers. Retail Insiders is voor ons een prachtig medium om alle kennis die we ontwikkelen te delen met de sector!”

Stageplaatsen, opleidingen en onderzoekopdrachten

Naast het delen van actuele kennis, wil het Retail Innovation Platform, het makkelijker maken voor retailers om in contact te komen met kennisinstellingen voor stageplaatsen, opleidingen en onderzoeksopdrachten. Retailers en stakeholders kunnen voor diverse soorten onderzoeksvragen terecht bij de deelnemende kennisinstellingen, variërend in omvang en doorlooptijd: laagdrempelig studentonderzoek, afstudeeronderzoek en (praktijkgericht) wetenschappelijk onderzoek.