The Happy Flow: all-inclusive vergaderen naast de Erasmusbrug

  • Inhoudstype:
    • Interview
  • Thema’s:
    • Ondernemerschap

Vanwege het 40-jarige bestaan van de Ondernemersbalie duiken we in het verhaal van Richel Monpellier, eigenaresse van The Happy Flow. Bij binnenkomst in The Happy Flow worden we met open armen ontvangen door Richel. Met een brede glimlach vraagt ze: “Wat wil je drinken? Wees welkom!” Dit warme en gastvrije onthaal is kenmerkend voor Richel en tevens het succes van haar onderneming.

In gesprek met Richel Monpellier van The Happy Flow vanwege het 40 jarige jubileum van de Ondernemersbalie.
Richel Monpellier, The Happy Flow ©  Frank Diemel

Ik wist dat ik wilde ondernemen, maar ik had geen idee in wat”

Richel Monpellier, The Happy Flow

The Happy Flow: Start vanuit passie

De passie van Richel voor gastvrijheid en haar ervaring in de hospitality branche leidde haar tot het creëren van een all-inclusive vergaderconcept. Vijf jaar geleden was Richel op zoek naar een flexwerkplek voor een eigen onderneming. “Terwijl ik op zoek was naar een fijne flexwerkplek, viel het mij op dat er iets essentieels ontbrak in de bestaande coworking spaces: een gevoel van gastvrijheid, persoonlijke aandacht en die extra service die het verschil maakt. Met mijn hospitality achtergrond zag ik overal verbeterpunten” vertelt Richel.

Het vertrouwen van de Ondernemersbalie

Het idee was er, nu de uitvoering nog. Richel besloot om het KVK-kantoor binnen te stappen en bij de Ondernemersbalie langs te lopen. “Ik was bij een startersevenement en daar ontmoette ik Halima van de Ondernemersbalie,” herinnert Richel zich. “Ze gaf een presentatie over ondernemen in Rotterdam, die echt mijn ogen opende.

De vervolggesprekken waren behulpzaam, Richel voelde zich gehoord en begon zakelijker na te denken over haar concept. “Halima had echt tijd voor me en luisterde naar mijn plannen, dat was zo waardevol in de eenzame beginfase van het ondernemerschap. Zij gaf mij het vertrouwen in mezelf en dat heb je nodig als startende ondernemer”. Daarnaast hielp de Ondernemersbalie de ideeën van Richel vorm te geven en bracht waar in contact met de juiste mensen.

De Ondernemersbalie gaf mij het vertrouwen om te starten.”

Richel Monpellier, The Happy Flow

Een brief aan Aboutaleb

Het begin van Richels zakelijk succes kwam voort uit het vertrouwen in haar stad. Ze ontdekte een kans toen ze in de krant las over het tekort aan werkplekken bij het nieuwe kantoor van de Gemeente Rotterdam, gelegen tegenover The Happy Flow. Ze stuurde een mail naar Aboutaleb, de burgemeester van Rotterdam, waarin ze haar vergaderruimte aanbood als oplossing voor het probleem. Hoewel een ontmoeting met de burgemeester er niet in zat, leidde haar initiatief tot een doorverwijzing naar de juiste afdeling. Dit contact resulteerde in de gemeente Rotterdam als haar eerste grote klant voor The Happy Flow.

Ervaring is er om te delen

Richel barst van de ideeën. Komend jaar gaat zij haar eigen evenementen organiseren, waarbij ze haar opgedane kennis en ervaring wil delen met andere startende ondernemers. Ze legt daarbij een speciale nadruk op moeders die dromen van een eigen bedrijf, waarbij zij hen wil helpen om hun ondernemersdromen waar te maken.

40 jaar Ondernemersbalie – inspiratieverhalen

Rotterdam, de stad van vernieuwing en ondernemen, is de thuisbasis van veel ondernemers die gestart zijn bij de Rotterdamse Ondernemersbalie. Verhalen die een inspiratiebron voor velen zijn. In het kader van het 40-jarige jubileum van de Ondernemersbalie spraken we deze ondernemers. Je leest er alles over op onze jubileumpagina!

Label Ondernemersbalie 40 jaar ter illustratie

Deel deze pagina