>

Rijksmonument Groot Handelsgebouw 65 jaar

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Rijksmonument Groot Handelsgebouw 65 jaar

Het Groot Handelsgebouw (GHG), het grootste bedrijfsverzamelgebouw van Nederland pal naast Rotterdam Centraal, bestaat 65 jaar. Rebecca Sigmond, marketing- en communicatiemanager: ‘Gedurende 65 uur was het feest tijdens Festival Motel Mozaïque in april. Ook doen we mee aan de Rotterdamse Dakendagen begin juni. Iedereen kan dan met een dakpas het dak op.’

Monument en hotspot in één

Het imposante gebouw, ontworpen door Huig Maaskant, biedt van binnen een prettige werkomgeving. Met meer dan 200 huurders is het Groot Handelsgebouw een kleine stad en dé ontmoetingsplek voor nationale en internationale ondernemers. Het Groot Handelsgebouw is authentiek, modern en met een no-nonsense uitstraling. De plek waar ondernemers starten, doorzetten en groeien. Het gebouw heeft ruime en flexibele kantoor- en winkelruimtes en biedt uitgebreide voorzieningen.

Midden in Rotterdam Central District, naast het Centraal Station gelegen is dit dynamische zakencentrum van Rotterdam een strategische locatie voor ondernemers. In 2005 is het pand geheel gerenoveerd en aangepast aan de wensen van de huidige tijd.

Het nieuwe Rotterdam

Met het bombardement in mei 1940 was 388.000 m2 aan bedrijfsruimte verloren gegaan. Na de Tweede Wereldoorlog ontstond grote behoefte aan nieuwe ruimte voor bedrijven en sindsdien is het Groot Handelsgebouw een icoon van de Nederlandse wederopbouw. De architect liet zich inspireren door het grootste bedrijfsverzamelgebouw ter wereld: The Merchandise Market in Chicago, speciaal gericht op groothandelaren. Voor Hollandse begrippen is het gebouw immens: 220 bij 85 meter met een hoogte van 43 meter. De grootsheid van het Groot Handelsgebouw demonstreert de nieuwe verhoudingen van de stad: zo moest het ‘nieuwe Rotterdam’ eruit zien.

In de binnenstad én goed bereikbaar

Rebecca Sigmond vertelt enthousiast: ‘Huurders in het Groot Handelsgebouw kunnen gebruikmaken van diverse faciliteiten, niet alleen vergadermogelijkheden, maar ook 24-uursbeveiliging en hulp bij kantoorinrichting. Ook privézaken zijn gemakkelijk tijdens kantooruren te regelen. Dat werkt prettig. Uniek in de binnenstad: volop parkeerplekken onder het gebouw. Voor auto, motor en fiets. Inclusief oplaadpunten voor alle elektrische voertuigen. Er is zelfs een deelauto beschikbaar. Onze huurdersvereniging houdt de wensen van alle ‘bewoners’ scherp in de gaten en stimuleert het contact tussen huurders onderling’. Rebecca over de volgens haar belangrijkste redenen waarom het Groot Handelsgebouw de ‘place to be’ voor ondernemers is: ‘uitstekende bereikbaarheid, flexibiliteit, uitstraling, en innovatiekracht van dit 65-jarige karaktervolle monument.’