>

Rotterdam = food: top 3 van december

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Rotterdam = food. Ontdek de top 3 ontwikkelingen van deze maand!

De regio Rotterdam loopt voorop in de wereldwijde voedseleconomie. In de regio zitten meer dan 8.000 foodgerelateerde bedrijven. Met de verdichting van de stad moet de sector meer dan ooit innovatief te werk gaan. In dit nieuwsitem delen we maandelijks de top drie foodontwikkelingen in de regio Rotterdam.

1. Food Innovation Academy zoekt bedrijven

De Food Innovation Academy zet zich in om goed geschoold personeel te vinden voor de foodsector. Naast aankomende pensioenen merkt de sector dat het lastig is om personeel te vinden dat goed is geschoold. Personeel dat klaar is voor een toekomst van robotisering en automatisering. De Academy richt zich niet alleen op het zoeken en opleiden van personeel. Ze werken ook aan het enthousiasmeren van jongeren voor de sector en het stimuleren van samenwerking tussen scholen en bedrijven. Voor alle projecten is de samenwerking met bedrijven cruciaal. Zie jij een rol voor jouw bedrijf? Lees voor de ervaringen van collega ondernemer Verstegen Spices & Sauces en aanmeldmogelijkheden het hele artikel over de Food Innovation Academy hier.

2. Rotterdam Food Cluster tekent als founding partner voor nieuw vakevent op RDM

Op 20 en 21 juni 2018 is de eerste editie van VEG.: het Vak Event Groente Fruit helden. Het vindt plaats in de Onderzeebootloods op RDM. Met het event, geïnitieerd door Ahoy, krijgt Rotterdam weer een event in de stad dat aandacht vraagt voor voeding en gezondheid. VEG. biedt specialisten, foodservice en ‘influencers’ een podium om in contact te komen met nieuwe potentiële afnemers. Denk aan de zorgsector, de medische sector en andere branches en organisaties die gaan en staan voor duurzame en kwalitatieve voeding. Volg de vorderingen of meld je aan als deelnemer!

3. Greening the Schools: in februari 2018 eerste ‘groene’ scholen

Planten zuiveren de lucht. Ze zijn daarom belangrijk in steden. Waar CO2 uitstoot en fijnstof een negatieve invloed hebben op de luchtkwaliteit. En wist je dat het kijken naar groen onbewust je stressniveau verlaagt en je concentratievermogen verhoogt? Het Rotterdam Food Cluster gaf in 2016 aan zeven scholen een cheque van 5.000 euro om hun school te vergroenen. Het gaat om verticale vergroening ofwel het plaatsen van groen tegen muren. Zo kunnen de planten in iedere ruimte worden toegepast zonder verlies van ruimte. Alle planten en materialen kunnen door bedrijven uit regio Rotterdam worden geleverd. Inmiddels hebben Erasmus Universiteit Rotterdam, Hogeschool Inholland, Hogeschool Rotterdam, Lentiz Life College en het Albeda College hun plannen ingediend. Lees meer over het initiatief en de plannen op in dit interview.

Food in de regio Rotterdam

Rotterdam Food Cluster bestaat uit (inter)nationale bedrijven, onderwijs- en kennisinstellingen, overheden en inwoners in Rotterdam, Westland, Oostland, Midden-Delfland, Barendrecht, Ridderkerk, Voorne-Putten, Hoeksche Waard en Goeree-Overflakkee. Samen werken ze aan kennisuitwisseling, vergroten van carrièremogelijkheden, gezonde inwoners, innovatiekracht en internationale kansen. Volg ze op: https://www.rotterdamfoodcluster.com/