>
Foto: Peter Schmidt

Rotterdam blijft horecaondernemers steunen in 2022

19 november 2021

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

De horeca wordt door de coronacrisis en de coronamaatregelen hard geraakt. Het Rotterdamse college van B&W wil daarom horecaondernemers ook in 2022 ondersteunen. Een aantal ondersteuningsmaatregelen uit het Ondersteuningsplan horeca 2021 wordt daarom verlengd.

Wethouder Said Kasmi (o.m. Horeca): “Ik besef me dat het een klein lichtpuntje is, maar waar dat kan willen we horecaondernemers in deze moeilijke tijd zo goed mogelijk helpen om sterker uit deze crisis te komen. Met het plan voor 2022 komen we grotendeels tegemoet aan wat in de afgelopen periode is gedeeld in gesprekken met onder meer bewoners, ondernemers, gebiedscommissie en toezichthouders.”

De maatregelen voor 2022:

  • Met name de terrasuitbreiding bleek de financiële gevolgen voor ondernemers te verlichten. Het zorgde op een aantal plekken ook voor een minder toegankelijke buitenruimte. In 2022 wordt het weer drukker in de stad en moet goed worden gekeken hoe de schaarse ruimte in onze stad wordt gebruikt. Daarom worden de voorwaarden voor de terrasuitbreiding in 2022 aangepast.
  • De tijdelijke terrasuitbreiding blijft van 1 januari tot 1 november 2022 mogelijk, maar met maximaal een kwart ten opzichte van het vergunde terras. Alle voorwaarden zijn uiterlijk begin december te vinden op de horecapagina op deze site.
  • Op plekken waar tijdelijke terrasuitbreiding lastiger is (maatwerklocaties) denkt de gemeente met ondernemers en bewoners mee over de invulling van terrasuitbreiding. Een overzicht van de maatwerklocaties is begin december te vinden op de horecapagina.
  • Het Coronaloket blijft behouden voor maatwerk. Als een ondernemer zijn terras tijdelijk wil uitbreiden maar dit niet of moeilijk mogelijk lijkt, dan denkt het Coronaloket op verzoek van ondernemers mee over de mogelijkheden. Alle informatie over het Coronaloket vind je terug bij het Coronaloket.
  • In 2022 wordt de gratis evenementenkraskaart geïntroduceerd. De evenementenkraskaart biedt de mogelijkheid om maximaal vijf keer per jaar één dag een kleinschalig evenement (met versterkte muziek) te organiseren op het vergunde terras. De ondernemer vraagt hiervoor slechts eenmalig een evenementenvergunning aan.
  • De leges voor het in de vergunning bijschrijven van beheerders/leidinggevenden worden in 2022 gehalveerd en horecakraskaarten (om onder meer extraatjes zoals een 'verlaatje', 'lichtje' of 'geluidje' te krassen) worden gratis aangeboden.

De ondersteuningsmaatregelen worden nu verder uitgewerkt. Uiterlijk begin december worden alle horecaondernemers over de verschillende ondersteuningsmaatregelen en de geldende voorwaarden geïnformeerd. Dit zal onder andere gebeuren via Ondernemen 010 (site, nieuwsbrief en socials).

 

 

Meer horecainformatie

Op onze horecapagina bieden we horecaondernemers informatie over de regelingen en de actuele coronamaatregelen.

Vragen over de horeca kun je mailen naar:

horeca@rotterdam.nl en horecavergunningen@rotterdam.nl.