>
Foto: Titia Hahne

Rotterdam, geaccepteerd als coole startup-stad

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Rotterdam, geaccepteerd als coole startup-stad

Met meer dan 1600 start- en scaleups is Rotterdam flink aan de weg aan het timmeren. ‘Rotterdam is cool geworden en daardoor geaccepteerd als startupstad’, aldus Vincent Karremans, loco-burgermeester én oprichter van succesvolle startup Magnet.me. Tijdens de podcast van Up!Rotterdam vertelt Karremans over het opzetten van zijn startup, ondernemerschap en politiek.

Succesverhaal

Met meer dan 5.000 werkgevers is Magnet.me geen doorsnee vacaturesite. In plaats daarvan is het een talenten marktplaats waar starters kennis kunnen maken met bedrijven die ze leuk vinden en een weloverwogen beslissing kunnen nemen voordat ze op “Solliciteren” klikken. ‘Wat we proberen te doen is het proces van solliciteren vanuit het perspectief van de gebruiker en niet dat van het bedrijf, te ervaren’, zegt Vincent. ‘Door dat te doen creëren we een gemeenschap waarvan we de  behoeften we echt begrijpen en een gemeenschap die graag onze producten gebruikt.’ Momenteel werkt Magnet vanuit Rotterdam in Nederland en het Verenigd Koninkrijk.

Ben je benieuwd naar het complete verhaal van Vincent? Luister dan hieronder de volledige podcast (in het Engels) terug. Meer inspirerende verhalen terugluisteren? Klik hier voor alle Up!Rotterdam podcasts.

externe bron