Rotterdam en Europort intensiveren samenwerking

  • Inhoudstype:
    • Nieuws
  • Thema’s:
    • Maritiem

Rotterdam, de maritieme hoofdstad van Europa, is  na een succesvolle editie in 2021 ook officieel gastheer van Europort 2023. Europort is een van ’s werelds leidende maritieme beurzen.

Rotterdam en Europort intensiveren samenwerking
Wethouder Robert Simons (Rotterdam) en wethouder Roelant Bijderwieden (Smart Delta Drechtsteden) bekrachtigen met Raymond Siliakus (Directeur Europort) het hoofdsponsorschap van Rotterdam Maritime Capital tijdens Europort 2023 en 2025

Als gevestigde namen in de maritieme wereld, hebben zowel Rotterdam als Europort de ambitie om voorop te lopen in de transitie naar een duurzame en innovatieve maritieme sector. Daarom is ook de intentie uitgesproken voor een voortzetting van de samenwerking voor daaropvolgende twee edities.

Partnerschap stad Rotterdam en Europort

“Vanuit de organisatie zijn wij verheugd over het partnerschap met de stad Rotterdam” zegt Raymond Siliakus, directeur Europort. “De maritieme sector is volop in beweging. Door de krachten te bundelen en een gezamenlijke innovatieagenda te voeren kunnen wij onze positie als voorlopers binnen de maritieme community versterken”, aldus Siliakus.

Tijdens de komende editie van Europort bepalen vier actuele thema’s de agenda: ‘Energy Transition’, ‘Digitalization’, ‘Ship Finance’ en ‘Human Capital’. Deze thema’s sluiten naadloos aan bij de ambities van de maritieme stad Rotterdam.

Rotterdam het meest complete en competitieve maritieme cluster

Rotterdam is de thuishaven van een van de meest complete en competitieve maritieme clusters ter wereld. “Als wereldhaven, pionier en aanjager voor maritieme transitie is Rotterdam de place-to-be voor verladers, reders, traders, investeerders en maritieme bedrijven die willen groeien, vernieuwen en voorop willen lopen in energietransitie en digitalisering” zegt Robert Simons, Wethouder Haven, Economie, Horeca en Bestuur  van Rotterdam. “Wij willen graag die leidende positie behouden. Samenwerking met één van ’s werelds meest toonaangevende vakbeurzen in de sector draagt hieraan bij”, aldus Simons. Vandaar dat de stad en regio zich opnieuw verbinden als officieel gastheer aan deze beurs. Samen met Europort en regionale partners zoals Smart Delta Drechtsteden wil Rotterdam ervoor zorgen dat Rotterdam de maritieme toekomst vormgeeft.

De samenwerking is bevestigd in het bijzijn van het Nederlandse bedrijfsleven op de maritieme beurs SMM in Hamburg. Een grote beurs waar veel internationale bedrijven aanwezig zijn. Voor Europort 2023 wil de stad deze bedrijven uitnodigen om ook naar Rotterdam te komen.

Europort 2023

De eerstvolgende editie van Europort vindt plaats van 7 tot en met 10 november 2023 in Rotterdam Ahoy. Meer informatie over deze beurs is te vinden op www.europort.nl. Meer informatie over Rotterdam Maritime Capital of Europe is te vinden op www.rotterdammaritimecapital.com.

Deel deze pagina