>

Rotterdam laat in New York zien wat zij in huis heeft

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Nederland stevig op de kaart zetten in Amerika als het gaat om Smart Cities, dat is het doel van een 90-koppige Nederlandse delegatie.

Wethouder Barbara Kathmann, Rob Schmidt en Frank Vieveen die zich binnen de gemeente Rotterdam bezighouden met Smart City en de Rotterdamse bedrijven KCAP en Metropolder, en Mecanoo uit Delft maken deel uit van deze delegatie. Tijdens het congres Smart Cities New York van 13 tot en met 15 mei is Rotterdam host van het ‘resilience track’.

Wethouder Kathmann licht toe waarom er Smart City missies zoals deze plaatsvinden: “Het is belangrijk voor de Rotterdamse economie om op wereldniveau te laten zien welke kennis en kunde we in huis hebben als het gaat om innovatieve oplossingen die ons klaarstomen voor de toekomst, de zogenaamde Next Economy. Het doel van zo’n missie is kennis maken met meer internationale innovatie en handel en het binnenhalen ervan. Het noordoosten van Amerika is relevant, omdat ze daar óók bezig zijn met duurzame stedelijke ontwikkeling, migratie en adaptie van slimme innovatieve oplossingen, het verbeteren van de mobiliteit, het tegengaan van de inkomenskloof en het verder werken aan veiligheid en bereikbaarheid. Een voorbeeld daarvan is Bospolder-Tussendijken (BoTu). Recente cijfers uit het wijkprofiel laten in Bospolder-Tussendijken een stijgende lijn zien voor de veiligheidsindex, de fysieke index en de sociale index.

Maandag geeft de Rotterdamse delegatie een workshop: Resilient Cities (klimaat, water en energie): The Dutch Approach. Op woensdag is er een resilience pitchprogramma waarin vijf aansprekende Nederlandse ondernemers op het podium staan, onder andere de Rotterdamse Mecanoo en ABT inc (Polderdak partner in de US). Er staat een bezoek naar Randalls Island op het programma (gehost door Metropolder/Polderdak), is Kenneth Heijns van Advanced Metropolitan Studies panellid. Zoals past bij deze tijd komen in alle thema’s van het congres zaken als civil engagement, cybersecurity en big data aan de orde.