>

Rotterdam matcht op talent

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

HalloWerk

Werkzoekenden en werkgevers in Rotterdam en Den Haag kunnen nu online direct met elkaar in contact komen via het nieuwe platform HalloWerk. Daarbij zijn motivatie en talenten belangrijker dan diploma’s en werkervaring.

Werkzoekenden kunnen via HalloWerk een uitgebreid profiel aanmaken en werkgevers selecteren op basis hiervan de kandidaten voor hun vacatures. In de pilotfase vonden werkgevers voor 200 vacatures een geschikte kandidaat. Daarom is het besloten het platform in 2019 te laten groeien tot een bestand met 10.000 werkzoekenden in Rotterdam en Den Haag. Waarschijnlijk gaan uiteindelijk meer gemeenten van HalloWerk gebruikmaken.

Voor werkgevers

HalloWerk is door Rotterdam en Den Haag ontwikkeld als antwoord op de vraag van het bedrijfsleven om in contact te komen met potentiële kandidaten. Veel werkgevers hebben moeite om medewerkers te vinden voor hun vacatures. Dankzij het systeem hebben geselecteerde werkgevers in potentie toegang tot alle opgenomen werkzoekenden in de regio. Werkgevers kunnen direct contact opnemen met een kandidaat die ze geschikt vinden, of eerst contact zoeken met het Werkgeversservicepunt.

Voor werkzoekenden

Via HalloWerk kunnen mensen zelf op zoek naar een baan, ook wanneer zij een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Iemand kan zelf een profiel aanmaken en kiezen welke vijf woorden het best bij hem of haar passen: aanpakken, helpen, maken, verkopen of vervoeren. Ook kiezen ze omschrijvingen die goed bij ze passen. Bijvoorbeeld: ‘ik kan goed dingen regelen of organiseren’ of ‘ik doe graag iets voor andere mensen’.

Ze kunnen voorkeurssectoren en voorkeursberoepen kiezen. Ook kunnen ze zichzelf presenteren in een aantal plaatjes. Verder kunnen ze informatie kwijt over hun hobby’s en bezigheden. Er zijn momenteel 100 vacatures van het Werkgeverservicepunt Rijnmond in HalloWerk te vinden plus vacatures van veel kansrijke beroepen.

Talent

Wethouder Richard Moti (Werk en Inkomen): ‘HalloWerk kun je zien als een soort Monsterboard, een plek waar werkgevers en werkzoekenden elkaar kunnen ontmoeten. Alleen zijn bij HalloWerk niet diploma’s en werkervaring de criteria om iemand te selecteren, maar vooral welke talenten iemand heeft. De ervaringen zijn heel positief, ook voor mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Want iedereen heeft een talent en het is de kunst om dat te ontdekken en te ontwikkelen. HalloWerk draagt hieraan bij.'

Aanmelden bij HalloWerk

Wilt u zich aanmelden op het platform? Neem contact op met uw contactpersoon bij de gemeente of bij het WerkgeversServicepunt Rijnmond.