Concept Horecanota klaar, reacties welkom!

  • Inhoudstype:
    • Nieuws
  • Thema’s:
    • Horeca

De horecanota voor Rotterdam is bijna klaar. Deze nota is de opvolger van de horecanota 2017-2021 en vertelt over de regels voor vergunningen, toezicht en handhaving in de horecasector in de stad.

Foto van een strandtent in Hoek van Holland met terras en langslopende mensen.
Foto: David Rozing

De horecanota is in concept gereed. Deze nota is de opvolger van de horecanota 2017-2021 en is het stedelijk beleidskader met betrekking tot vergunningen, toezicht en handhaving. In de nota staat onder andere uitgelegd hoe het horecastelsel (vergunningen) werkt, welke regels van toepassing zijn (bijvoorbeeld voor terrassen), hoe het gemeentelijk toezicht op horeca is georganiseerd en hoe de handhavingsstappen eruit zien als een overtreding is geconstateerd. Het doel is om de balans tussen levendigheid en leefbaarheid te behouden dan wel te verbeteren, zodat sprake is van een aantrekkelijk woon- en leefklimaat.

De nota is nu in concept gereed en vind je hier. Heb je vragen of wil je iets kwijt over de horecanota? Je kunt een terugbelverzoek indienen door te bellen naar 14010 of een e-mail sturen naar Bo Zwemmer, senior beleidsadviseur horeca bij Directie Veiligheid.

De verwachting is dat de nota in november 2023 wordt vastgesteld.

Download de concept Horecanota hier

Meer informatie over Horeca

Dompel jezelf onder in de essentie van Rotterdamse horeca op www.ondernemen010.nl/horeca. Ontdek alles over vergunningen en actuele ontwikkelingen die het ondernemerslandschap vormgeven. Van praktische inzichten tot beleidsdetails, deze pagina is jouw gids voor een succesvolle horeca onderneming in Rotterdam.

Deel deze pagina