>
Foto: Daniel Verkijk

Rotterdams technologiebedrijf LeQuest haalt 7 miljoen op

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

De Rotterdamse opleider in het gebruik van medische technologie LeQuest krijgt een kapitaalinjectie van maar liefst zeven miljoen euro.

Het geld is afkomstig van diverse investeerders, waaronder InnovationQuarter, de regionale ontwikkelingsmaatschappij van Zuid-Holland. Ook Noaber/NextGen, Philips Health Technology Ventures en MedFinance dragen bij.

Hermineke van Bockxmeer feliciteert CEO Hicham Shatou met de investering

Hermineke van Bockxmeer, directeur Stadsontwikkeling van de gemeente Rotterdam feliciteert CEO Hicham Shatou met de investering in LeQuest. Ze bewondert het bedrijf buiten de filosofie en cultuur van diversiteit en inclusiviteit, ook de verbinding van diverse disciplines zoals technologie, IT, zorg en de creatieve industrie.

Verbeterde kwaliteit van de gezondheidszorg

“We zijn trots op het sterke netwerk van partners en klanten dat we hebben aangetrokken en samen kijken we ernaar uit om onze impact wereldwijd te vergroten en onze klanten de komende jaren nog beter van dienst te zien. Dit zou onmogelijk zijn zonder de vastberadenheid van ons getalenteerde team dat volledig is toegewijd aan het verbeteren van het gebruik van medische technologie en de kwaliteit van de zorg,” aldus Hicham Shatou, oprichter en CEO van LeQuest.

Mooi voorbeeld van hoe een startup kan doorgroeien naar een scale-up

Francis Quint, hoofd InnovationQuarter Capital, is erg blij met de mogelijkheid om in LeQuest te investeren, samen met de sterke consortiumpartners Noaber/NextGen, Philips Health Technology Ventures en MedFinance: “LeQuest is een mooi voorbeeld hoe een jonge dynamische onderneming van startup kan doorgroeien naar een scale-up. Flexibiliteit en continu aanpassen van het businessmodel naar aanleiding van marktontwikkelingen hebben LeQuest gebracht waar zij nu zijn. Deze kapitaalinvestering stelt LeQuest in staat tot verdere en versnelde groei, samen met haar strategische partners”.

Over LeQuest

LeQuest, opgericht in 2011, verzorgt innovatieve trainingen in de medische sector met als doel de kwaliteit van zorg te verbeteren, medische hulpmiddelen efficiënter in te zetten en fouten de vermijden. Hierbij ligt de focus op medische technologie. Dankzij de investering kan LeQuest de groei versnellen en de dienstverlening uitbreiden naar meer ziekenhuizen.

Over InnovationQuarter

InnovationQuarter is de regionale ontwikkelingsmaatschappij voor Zuid-Holland. InnovationQuarter investeert in innovatieve Zuid-Hollandse bedrijven met groeiambitie, assisteert internationale ondernemingen bij vestiging in deze unieke deltaregio en organiseert (internationale) samenwerking tussen innovatieve ondernemers, kennisinstellingen en de overheid. Zo ontwikkelt InnovationQuarter Zuid-Holland samen met het bedrijfsleven tot één van de meest innovatieve regio’s van Europa.

Foto's: Daniel Verkijk