Rotterdamse hotels aan de slag met verduurzaming

  • Inhoudstype:
    • Nieuws
  • Thema’s:
    • Circulair
    • Duurzaamheid
    • Horeca

Een groep van zestien Rotterdamse hotels gaat het komende jaar samen aan de slag met het verduurzamen van hun hotels. Onder de naam “Hotel Neutraal” zetten zij samen stappen op weg naar een CO2-neutrale en circulaire toekomst. Deze stappen zorgen onder andere voor minder energie gebruik, minder afval, waterbesparing, kostenbesparing en een groener Rotterdam. 

Groeps foto voor het Postillion WTC Hotel Rotterdam van hoteliers en wethouder Simons., samen gaan zij aan de slag met verduurzaming van hun hotels.
Foto: Jacqueline Fuijkschot

Kick-off Hotel Neutraal

Op woensdag 19 oktober was de kick-off van het project bij Postillion WTC Hotel Rotterdam. In het bijzijn van wethouder Simons hebben de hoteliers en projectpartners verder kennisgemaakt en zijn er ervaringen en circulaire kansen besproken. De wethouder overhandigde symbolisch de duurzame sleutel aan Monique Segeren, eigenaresse van Hostel Room. De Rotterdamse hotels gaan aan de slag met verduurzaming.

Deelnemende hotels

De zestien Rotterdamse hotels die zich hebben zich aangesloten zijn Hostel Room, Stayokay, The James, Supernova Hotel, Hotel New York, NH Atlanta, Nhow, H2otel, Room Mate Bruno, Bilderberg Parkhotel, The Bellhop, Hotel van Walsum, The Student Hotel, The Slaak, Marriott Hotel en Postillion Hotel WTC. Samen zetten de deelnemende hotels de eerste grote stappen op weg naar Hotel Neutraal.

Waarom Hotel Neutraal?

Er is nogal wat op de Rotterdamse hotels afgekomen de afgelopen periode: lockdowns vanwege COVID-19, sterke prijsstijgingen, personeelstekorten en daar bovenop ook nog de energiecrisis. De Rotterdamse hotels kunnen dus wel wat hulp gebruiken. Hotel Neutraal heeft daarom als doel om de Rotterdamse hotellerie op individueel niveau direct inzicht te geven in duurzame kansen en praktische handvatten om zelf mee aan de slag te gaan en gezamenlijk circulaire en duurzame maatregelen te nemen die onder meer leiden tot kostenbesparing, CO2-reductie en lager grondstoffengebruik. Daarom gaan de Rotterdamse hotels aan de slag met verduurzaming.

In oktober en november van dit jaar krijgen alle hotels een bezoek voor een nulmeting . Ook wordt dan gekeken welke duurzame kansen er zijn. De adviseurs van de Green Leisure Group stellen met elk hotel een plan van aanpak op. Vervolgens worden de hotels ondersteund en begeleid in het doorvoeren van de duurzame maatregelen. De resultaten worden gedeeld in de gezamenlijke bijeenkomst in mei 2023. Hotel Neutraal en de stappen van de hotels zijn komende maanden te volgen op https://www.bluecity.nl/hotel-neutraal/.

Meer informatie

Inmiddels kunnen alle Rotterdamse hotels aansluiten bij het programma Hotel Neutraal. Deelname aan het programma is gratis. Lees in het bericht ‘Verduurzaam je hotel, doe mee met Hotel Neutraal‘ welke activiteiten Hotel Neutraal de komende tijd organiseert.

Heb je een onderneming in toerisme of wil je bedrijfsactiviteiten ondernemen voor toeristen? Kijk dan ook eens hier.

Meer lezen over het verduurzamen van jouw bedrijf?

Deel deze pagina