Rotterdamse innovaties in KvK Innovatie Top 100

  • Inhoudstype:
    • Nieuws
  • Thema’s:
    • Circulair
    • Innovatie

Innovatieve ondernemers bouwen aan de toekomst. Jij ook? Laat je dan op donderdag 30 november inspireren door de innovatieve oplossingen van andere ondernemers in DeFabrique in Utrecht. Maak kennis met partners die je kunnen helpen met jouw groei-uitdagingen. En ontdek natuurlijk wie de winnaar is van de KVK Innovatie Top 100 van 2023!

In de KVK Innovatie Top 100 van 2023 zijn maar liefst vijf Rotterdamse ondernemers genomineerd! Een van deze bedrijven is Feelou, opgericht door Noor en Anne. Eerder dit jaar interviewden we Noor over de start van hun bedrijf en de lancering van hun product. Nu kijken we samen met haar terug op het afgelopen jaar en praten we over wat 2023 hen gebracht heeft.

© Feelou

De geboorte van de meegroeiende bh

Toen Noor Figdor na haar bevalling haar zwangerschapskleding aan het inpakken was, verbaasde ze zich over de hoeveelheid bh’s die ze tijdens haar zwangerschap had aangeschaft. Ze vroeg zich af: ga ik al deze bh’s ooit nog dragen? Het antwoord laat zich raden – waarschijnlijk niet. Dit strookte totaal niet met hoe Noor normaal in haar leven omgaat met spullen. En zo is, vlak na de komst van haar eerste kindje, het idee voor Feelou geboren.

© Feelou

Rotterdam circulair

Eerder dit jaar heeft Noor met Feelou een subsidie ontvangen van Rotterdam Circulair. “Dat was echt een hele fijne subsidie om als startend ondernemer te ontvangen” vertelt Noor. “We konden hiermee de kosten voor onze eerste productie dekken, die we konden gebruiken om onze kick-start te maken. Het mooie van deze subsidie vond ik ook dat er echt een circulair randje aan zit, en dat ik bij de aanvraag echt te maken had met mensen die goed begrijpen wat die circulaire economie inhoudt. Er werd heel goed met ons mee gedacht, dat is een groot compliment naar deze afdeling want dat is echt niet altijd zo.”

Waar staat Feelou nu?

Wij vroegen Noor hoe het er nu voor staat met Feelou, wat 2023 hun gebracht heeft en welke plannen ze hebben voor de toekomst. “Toen het artikel werd gepubliceerd, lanceerden we net onze eerste batch. Heel spannend. Inmiddels hebben we onze 3e batch gelanceerd en weten we (dankzij honderden blije klanten) dat ons product werkt. Toch blijven we door ontwikkelen, niet alleen aan ons product maar ook aan onze bedrijfsvoering. In 2024 gaan we verder kijken: wat kan nog beter, nog duurzamer?”

“Het afgelopen jaar hebben we verschillende samenwerkingen opgezet met andere Rotterdamse bedrijven zoals, SuperBra (founder Floor van de Pavert), House of Birth (verloskundigepraktijk in Rotterdam) en Oxious (founder Esther Smit). Deze samenwerkingen werden mede mogelijk gemaakt door onze publicatie op jullie platform. Met weinig (lees: geen) marketingbudget moet je toch manieren vinden om je boodschap over de bühne te krijgen. En dan is het supergaaf dat er platforms zijn zoals Ondernemen010 die een handje kunnen helpen.”

KVK Innovatie Top 100 Event

Het KVK Innovatie Top 100 Event is een middag vol tips, kennis en inspiratie om op te bouwen. Je programma stel je zelf samen. En natuurlijk ben je erbij als de winnaar van de KVK Innovatie Top 100 bekend wordt gemaakt. Wij wensen in ieder geval de Rotterdamse nominaties veel succes!

Deel deze pagina